London Calling

Bergkamp om Daniel Ek: ”Vi är här för att stanna”

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Dennis Bergkamp menar att Arsenal-intresserade Daniel Ek inte är någon som ger upp i första taget. Dessutom kräver Harry Kane att Tottenham sänker hans prislapp.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

DAGENS SNACKIS

Dennis Bergkamp insisterar att Daniel Ek och Arsenals Invincibles inte har gett upp om ett övertagande av klubben. Den nederländske legendaren avslöjar att Ek har följt upp sitt första bud på 22 miljarder kronor med flera försök till en diskussion med ägarfamiljen Kroenke.

Bergkamp, som öppet stödjer Spotify-chefens ambition att köpa Arsenal, säger enligt Daily Mail: ”Vi kan inte tvinga någon att sälja. Men jag har förstått att Daniel har kontaktat Josh Kroenke och hans bankmän vid två tillfällen”.

Kroenkes meddelade snabbt att man inte var i behov av pengar från en eventuell försäljning och det pratas om att Ek måste öka på sitt bud markant (runt 26 miljarder kr) för att det ens ska övervägas.

”Oavsett vad Kroenkes intentioner är vore det bra om vi i alla fall kan ha ett samtal med varandra”, säger Bergkamp. ”Men Daniel är inte någon som ger upp och inte vi heller, vi fotbollsgrabbar. Vi är här för att stanna”.

Förutom Bergkamp är även spelare som Thierry Henry och Patrick Vieira inblandade.

Läs allt om fotbolls-EM

Stor guide med allt inför EM 2021: Spelschema, tv-tider och arenor
Här är Sveriges trupp till fotbolls-EM: Fakta om alla spelare
Alla nyheter om EM i fotboll 2021

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT / TT NYHETSBYR≈N

DAGENS PRUTNING

Harry Kane uppmanar Daniel Levy att låta honom lämna Tottenham för 100 miljoner pund (ca 1,2 miljarder kr) denna sommar. Det är The Telegraph som menar att anfallaren vill sätta press på ordföranden som annars vill ha närmare 1,7 miljarder kr. En summa som är svår för de flesta klubbar att betala. Man City nämns fortfarande som den mest troliga destinationen, vilket också ska vara Kanes förstaval.

Foto: Francisco Seco / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS PRIS

Ruben Días är den tredje spelaren att ta emot ”Football Writers’ Associations” pris som säsongens spelare under sin debutsäsong. Övriga två är Tottenhams Jürgen Klinsmann 1995 samt Gianfranco Zola i Chelsea två år senare. Dessutom är det första gången sedan 1978 som priset tilldelas en mittback (Nottingham Forests Kenny Burns var senast).

Foto: Jason Cairnduff / TT NYHETSBYRÅN

DAGENS SPELARRYKTE

Nordsjaellands boss Flemming Pedersen avslöjar att Man United och Liverpool är med i jakten på ”ghananske Neymar”. Det är 19-årige Kamaldeen Sulemana som har fått smeknamnet efter en fin säsong i den danska klubben. Spelaren har dragit till sig uppmärksamhet från Ajax som sägs ha lagt ett bud på omkring 140 miljoner kr men uppvaktas även av Premier League-klubbar. ”United, Liverpool och andra är också med i racet”, säger Pedersen till danska TV3.

DAGENS TRÄNARRYKTE

Chris Wilder sägs vara ett alternativ för West Bromwich. Tränaren, som lämnade degraderade Sheffield United tidigare under säsongen, står enligt Daily Mail högt på listan över potentiella ersättare i Baggies. Klubben ska ha kontaktat 53-åringens representanter.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och antikroppstest - klicka hem allt inför sommaren här.

MEDS

Publisert:

LÄS VIDARE

EM i fotboll 2021: Grupper · Spelschema · Datum · Tv-tider

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

London Calling

Premier League

Dennis Bergkamp

Daniel Ek

Harry Kane