Ada Hegerberg

Hegerbergs bakslag – missar resten av säsongen

Av: 

TT

Ada Hegerberg. Arkivbild.
Ada Hegerberg. Arkivbild.

FOTBOLL

Den norska fotbollsstjärnan Ada Hegerberg har enligt rapporter i Frankrike drabbats av ett nytt bakslag.

Nu meddelar Lyon att 25-åringen siktar in sig på spel först nästa säsong.

Superstjärnan Ada Hegerberg, som tilldelades Ballon d'Or som första kvinna 2018, har inte spelat sedan hon ådrog sig en korsbandsskada i januari i fjol.

I september tvingades hon till en ny operation för en stressfraktur i ena benet. I november tränade hon med boll igen, men rehabiliteringen har dröjt längre än beräknat.

Och nu står det alltså klart att comebacken dröjer ytterligare.

Lyon meddelar på sin webbplats att det inte blir någon återkomst på fotbollsplanen den här säsongen, utan att Hegerberg i stället hoppas kunna vara redo till försäsongen inför 2021–22. Enligt franska RMC Sport fick Hegerberg ett bakslag för några veckor sedan, när hon var väldigt nära klartecken för en comeback. Källor till RMC Sport uppger att Hegerberg skulle genomföra ett sista test – men i stället tvingades till en ny operation. Detta är inget som Lyon har bekräftat.

På det stora hela har det varit mycket hysch-hysch från Lyons håll gällande Ada Hegerberg under hennes skadeperiod. "Nyheten" om att hon inte kommer till spel den här säsongen noterades längst ned i ett uttalande om coronasituationen i klubben.

Ada Hegerberg har bland annat vunnit Champions League fem gånger med Lyon och har svarat för sanslösa 220 mål på 182 tävlingsmatcher för klubben.

ANNONS

Jackpot på Stryktipset – 7 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Frändén: Var en värmande för en garvad kår

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ada Hegerberg

Olympique Lyonnais

Damlandslaget i fotboll