Kritiserar experten: ”Respektlöst uttalande”

Publicerad:

FOTBOLL

Leeds ägare rasar på experten och tidigare landslagsspelaren Karen Carney.

Detta efter en kommentar om att coronaviruset låg bakom klubbens framgång.

”Onödigt och respektlöst”, skriver Andrea Radrizzani.

Under sändningen av Leeds 5–0-kross mot West Bromwich i går diskuterade de i Amazon Primes studio Leeds uppflyttning till Premier League. Och experten Karen Carney, 144 landskamper för England, var då osäker om klubbens 16 år långa väntan hade varit över om förra säsongen hade fortsatt som vanligt.

– De ryckte ifrån alla lag, och det ska Leeds ha beröm för. Men jag tror faktiskt att de blev uppflyttade tack vare covid-19, för det gav dem en paus. Och jag är osäker på om de hade gått upp utan uppehållet, säger Carney i Amazon Primes sändning.

Leeds delade ett klipp med Carneys uttalande på Twitter, där de även påpekade att de vann Championship med tio poäng. Rio Ferdinand, Manchester United-ikon med förflutet i Leeds, anser att klubben ska radera inlägget – då det kan leda till påhopp.

Foto: Catherine Ivill / Getty Images Europe

Spyr

Men i stället tar Leeds ägare Andrea Radrizzani fullt ansvar för klubbens handlingar på sociala medier.

”Jag anser att det uttalandet är onödigt och respektlöst mot vår klubb, särskilt mot det fantastiska arbete som spelarna och ledarna har lagt ner”, skriver Andrea Radrizzani på Twitter.

Leeds mittfältare Mateusz Klich uppskattade inte heller Carneys kommentar. Och polacken svarade på klubbens inlägg med en emoji som spyr.

Foto: Alex Grimm / Getty Images Europe
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.