Herrlandslaget i fotboll

Janne om Zlatan: ”Enormt imponerande”

Av: 

Michael Wagner

Johan Flinck

FOTBOLL

Tio mål på sex matcher och i topp av Serie A:s skytteliga.

Zlatan Ibrahimovic, 39, förundrar en fotbollsvärld – inklusive Sveriges förbundskapten.

– Jag är enormt imponerad att man kan fortsätta ha den här hungern, drivkraften och kvaliteten, säger Janne Andersson.

Vid en digital pressträff under måndagen efter att Janne Andersson missat fotbollslandslagets avslutning i Nations League på grund av att han insjuknat i covid-19 fick förbundskaptenen frågor om Zlatan Ibrahimovics prestationer – både på planen och i sociala medier.

För några veckor sedan la Milanstjärnan ut en bild på sig själv i den svenska landslagströjan på Instagram och det gav direkt rubriker om en eventuell landslagscomeback var på gång.

Men senare förklarade Ibrahimovic i en intervju att det enbart var för att ”irritera” landslaget.

– Jag är ganska svårirriterad. Vad han lägger ut på sociala medier...det får han göra som han vill med. Det lever sitt liv vid sidan om, att folk har synpunkter på det vi gör i landslaget.

Inte förvånad

Desto mer har Janne Andersson noterat Zlatans framfart på planen vid 39 års ålder.

Svensken har gjort tio mål i Serie A och leder ligans skytteliga, samtidigt som han tagit AC Milan tillbaka till tabelltoppen.

Hur förvånad är du över hans prestationer vid 39 års ålder?

– Jag kan inte säga att jag är så förvånad. Är man det så bygger det på att man inte trodde på det. Däremot är jag imponerad, jag är enormt imponerad att man kan fortsätta ha den här hungern, drivkraften och kvaliteten i det han gör, säger Janne Andersson.

– Det är oerhört, oerhört imponerande och en väldigt stor idrottsman. Han är vår i särklass bästa spelare genom tiderna. Det är fantastiskt det han presterar. Det är bara att lyfta på hatten och säga grattis till hans prestation. 

Du nämner själv att Sverige inte har samma bredd som toppnationerna när det gäller trupp och spelare på högsta nivån – vad krävs för att göra Zlatan aktuell för svenska landslaget?

– Det som krävs är att han själv vill vara med. Han har sagt tydligt till mig redan 2016 att han inte vill vara med. Och som jag har sagt tidigare – jag har respekterat det under de här åren.

– Som ni refererar till själva – det han sa senast var det ingen tanke kring att han skulle vara med själv (i landslaget) utan för att irritera. Han har själv stängt ner det här väldigt tydligt. 

– Det krävs att han själv ändrar sig och säger att han vill vara med. Då får jag hantera det därifrån i så fall.

Tar du det han säger på sociala medier på allvar?

– (skratt) Jag följer inte sociala medier alls utan det är ni som frågar om det och då försöker jag svara så gott jag kan. Oavsett vad han säger och hur han säger det så får det leva sitt liv. Jag vet vad han har sagt till mig och vad vi var överens om då. Sedan dess har inget ändrat sig i mitt sätt att se det, säger Janne Andersson.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More!

Extern länk från C More

Beställ här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Herrlandslaget i fotboll

LÄS VIDARE

Zlatan och Janne – fem år med flörtar och attacker

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Herrlandslaget i fotboll

Zlatan Ibrahimovic

Janne Andersson

Serie A

AC Milan