Örebros nya bakslag inför jättemötet

Av: Emelie Fredriksson

Publicerad:
Uppdaterad:
 Karin Lundin kan missa matchen.
Foto: Jens Ökvist/TT / TT NYHETSBYRÅN
Karin Lundin kan missa matchen.

Kif Örebro blev förnedrat av FC Rosengård i förra mötet – och är ute efter revansch på söndag.

Men efter blytunga korsbandsskadan på Heidi Kollanen kan laget tvingas spela utan två andra nyckelspelare; Karin Lundin och Nathalie Hoff Persson.

– Underlagsbytena de sista matcherna har satt sig på spelarna, säger tränaren Stefan Ärnsved.

Tabellsexan Kif Örebro åkte på en 0–6-förlust i Malmö i början av säsongen, där fyra mål gjordes under de första drygt 20 minuterna.

Förlusten svider och laget är ute efter en upprättelse i hemmamötet med serieledaren på söndag.

Men förutsättningarna kunde varit bättre.

Överansträngda ljumskar

Lagets poängstarkaste spelare Heidi Kollanen försvann med en korsbandsskada i veckan och laget kan bli ytterligare försvagat med frågetecken kring skyttedrottningen Karin Lundin och Nathalie Hoff Persson som kommer att testas på träning i morgon.

Lundin klev av efter 30 minuters träning under fredagen medan Hoff Persson lyckades fullfölja efter större problem under veckan.

– Det är överansträngda ljumskar på båda. Det kommer ifrån det täta matchandet i kombination med att vi bytt underlag nu de sista matcherna. Vi fick som tur var spela nästan alla matcher i början på konstgräs. Men nu har vi bytt konstgräs till hybridgräs till gräs på Stockholm stadion, säger tränaren Stefan Ärnsved.

”Kan Eskilstuna, kan vi”

Han är trots allt hoppfull inför matchen.

– Det är årets nästtuffaste match, efter den mot Rosengård borta. Vi är klart försvagade av Heidis skada, det är inget att sticka under stolen med. Men kan Eskilstuna vinna över Rosengård kan nog vi göra ett försök också. Vi har en tro på det.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.