Allsvenskan i fotboll

Aiesh: ”Många ljuger – inte jag”

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

Hosam Aiesh öppnar för att lämna IFK Göteborg om han bänkas.

Helt normalt, menar han själv.

– Många fotbollsspelare ljuger när de får frågor. Jag ljuger aldrig, säger yttern.

I en intervju med GT meddelade Hosam Aiesh att han var beredd att lämna IFK Göteborg i vinter om han inte blir en startspelare. Det ledde förstås till braskande rubriker.

För huvudpersonen är det mindre dramatiskt.

– Det finns inte en fotbollsspelare i världen som inte vill lämna en klubb om han inte får spela. Jag ger allt på varje träning och mitt bästa varje gång jag hoppar in i matcherna men är samtidigt 25 år gammal. All respekt för Roland Nilsson, vad han har för planer och vad han vill göra: just nu är jag i ett lite svajigt stadie. Jag har inte fått ut allt av min potential bortsett från enstaka matcher, säger han och fortsätter:

– Men det har inte blivit som jag hoppades på i IFK Göteborg.

”Känner mig inte riktigt hemma”

Aiesh menar att han helt enkelt inte kommer till sin rätt. I Östersund var han en renodlad ytter som slickade kanten och fokuserade på att göra sin gubbe. I Blåvitt har han fått centrera för mycket, säger han, och bara noterats för tre mål och en assist.

– Spelsystem passar inte alla spelare. Det är normalt. Jag presterar inte som jag borde prestera. Jag kanske inte känner mig hemma riktigt i hur vi spelar. Det kanske inte bara är bättre för mig utan även för Göteborg om jag lämnar.

Han betonar att han inte gett upp hoppet om att ta en startplats.

– Jag kommer fortsätta kämpa. Kanske får jag spela matcher framöver? Säsongen är lång. Men just nu är jag inte nära är en startplats. Speltiden är mycket sparsam. Då känner man sig inte delaktig och jag är tillräckligt bra för att spela i en allsvensk toppklubb.

Aiesh, som kom till klubben sommaren 2019, är medveten om att utspelet skapar reaktioner. Samtidigt vill han vara sig själv i alla lägen.

– Många fotbollsspelare ljuger när de får frågor. De säger att allt är bra fast att det inte är så. Jag ljuger aldrig. Får jag frågan om jag kan tänka mig att lämna i vinter så svarar jag på den. Det är självklart att man vill hitta en lösning om man inte får spela. Vi är gjorda för att spela fotboll, inte bara hoppa in. Jag är inte 18 år och en ung spelare eller 33–34 och redo att lägga av snart.

”Folk kanske tror det...”

Hur ser du på Blåvitt under Roland Nilsson?

– Det är bra att vi släpper in färre mål nu. Det behövdes. Det är en bra tränare och jag känner inget agg mot honom. Han behöver hålla kvar IFK Göteborg i allsvenskan och då väljer han spelarna som han tror kan lösa det. Så länge han tar sina poäng är det bra.

Har ni pratat?

– Det finns inga problem mellan oss. Det kanske folk tror, men så är det inte. Alla ser på fotboll på olika sätt. Samtidigt måste folk respektera att en spelare som inte får spela funderar över det.

Är du rädd att dina uttalanden ska försämra dina chanser till speltid?

– Jag vet faktiskt inte. Jag har inte tänkt på det. Jag fick en fråga och svarade på det. Jag är en ärlig människa och ljuger inte. Nu kommer jag kriga och gör allt på träningarna.

”Spelar ingen roll var jag ska spelar”

Kan du tänka dig att spela i en annan allsvensk klubb?

– Man ska inte vara kräsen. Varför inte? Bara jag fåsr spela, då spelar det ingen roll var. Jag brinner för fotboll. Danmark, Sverige eller Kina – spelar ingen roll. Men jag kanske blir kvar? Kanske får jag chansen och gör mål och några assist. Vi får se.

Aiesh avslutar med att uttrycka sin stolthet över att få representera IFK Göteborg.

– Jag måste klargöra att jag älskar den här klubben. Jag har haft fina stunder och vunnit svenska cupen. Det är en storklubb och jag känner stolthet över att få spela här. Det är stort att gå runt på gatorna i Göteborg och få representera IFK Göteborg. Men jag hoppas också att få spela.

ANNONS

Har du en dyr bilförsäkring? Jämför och se om du kan få billigare alternativ här.

Extern länk från Compricer

Jämför!

Publisert:

LÄS VIDARE

DJUPANALYS 2021 – IFK Göteborg: ”Rena magikern”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

IFK Göteborg