Raseri efter VAR-beslutet mot Manchester United

Micah Richards: ”Löjligt och förstör fotbollen”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Det riktas ilska mot VAR efter ännu en helg av kontroversiella domslut och Gary Neville vet vilken mittback han vill värva till Manchester United.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

HELGENS SNACKIS

Domarorganisationen PGMOL försvarar beslutet att döma bort Edinson Cavanis mål under den första halvleken mellan Tottenham och Man United. Målet annullerades sedan Scott McTominey träffat Heung Min-Son i ansiktet med armen i en tidigare sekvens. Domaren Chris Kavanagh rekommenderas av VAR-rummet att studera situationen på monitorn och höll efter en granskning med sina kollegor.

Det får många att rasa, däribland experterna i Sky-studion. Både Roy Keane och Micah Richards var djupt kritiska till bedömningen.

”Jag känner inte igen den här sporten längre. Om det där är en frispark håller jag med Roy om att vi lika gärna kan gå hem”, säger Richards. ”Det är ett löjligt beslut och det förstör fotbollen. Att Chris Kavanagh kan gå ut och titta på situationen om och om igen, jag förstår att VAR redan har satt griller i huvudet på honom. Spelarna hjälpte inte direkt till då de omringade honom”.

José Mourinho höll efter mötet med om att man inte längre kan förutspå hur domarna kommer döma. Spurs-tränaren tog upp det bortdömda målet i mötet mellan Fulham och Wolves under fredagen (en minimal offside på Daniel Podence). ”Jag vet ingenting längre. Ibland får man det med sig, ibland emot sig. Jag vet inte hur jag ska bemöta det. Man firar inte ett mål längre eftersom man är för rädd”.

Foto: Pool / Getty Images Europe
Edinson Cavani fick ett mål bortdömt efter VAR-granskning när Manchester United besegrade Tottenham.

HELGENS FÖRSLAG

Gary Neville anser att Raphael Varane vore den ultimata partnern till Harry Maguire. Man United väntas värva en ny mittback i sommar och Real Madrid-spelaren är en av de som ryktas till Premier League-klubben.

Just nu är Victor Lindelöf förstaval bredvid kapten Maguire men Neville menar att duon inte fungerar tillräckligt bra ihop. ”Varane”, svarar United-ikonen på frågan vilken spelare han helst vill värva.

”Lindelöfs problem är Maguire och Maguires problem är Lindelöf”, har Neville tidigare sagt i Sky. ”De kommer inte att flytta på Maguire eftersom de har investerat 80 miljoner pund i honom. Så de behöver någon som kompletterar honom”.

Lokaltidningen Manchester Evening News gav svensken en blygsam femma (av tio) i betyg efter mötet med Tottenham. ”Visade varför United vill ha en ny mittback”, lyder bland annat kommentaren. Maguire belönas med en sexa.

HELGENS AVBRÄCK

Kieran Tierney missar resten av säsongen. Vänsterbacken, som har varit fundamental för Arsenal, tvingades av i förlustmötet med Liverpool förra omgången. Efter Londonklubbens 3–0-seger mot Sheffield United bekräftade tränaren Mikel Arteta att skotten sannolikt inte hinner repa sig.

”Han blir troligtvis borta resten av säsongen”, säger Arteta som även oroas för Bukayo Saka. ”Jag vet inte hur det är med honom, han fick problem med låret. Det är det sista vi behöver just nu”.

Foto: Catherine Ivill / Getty Images Europe

HELGENS UPPMANING

”Tryck på för en övergång Jesse, eller riskera att ruttna bort i United”, så lyder en rubrik i Daily Mail. Det är Chris Sutton som uppmanar Jesse Lingard att lämna Manchester United. Ingen har gjort så många mål som spelaren sedan han anlände till West Ham under januarifönstret (åtta st på nio matcher). Det ryktas att United vill ha närmare 30 miljoner (ca 280 miljoner kr) för att släppa honom och Sutton menar att det är bättre att välja ett lag där man med säkerhet ges kontinuerligt med speltid.

HELGENS SKANDAL

Brendan Rodgers bekräftar att James Maddison inte fanns med i Leicesters trupp i 2–3-förlusten mot West Ham efter att ha brutit mot landets covid-restriktioner. Det sägs ha varit Ayoze Perez fest som ett antal spelare deltog i, och varken han eller Hamza Choudhury inkluderades under söndagen.

”På ett personligt plan blev jag djupt besviken”, säger Rodgers på presskonferensen. ”Detta är större än fotbollen. Man måste respektera vad nationen går igenom just nu samt klubbens värdegrunder”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.