EM i fotboll 2021

Uppgifter: Zlatan missar inte EM

Nya uppgifter om knäskadan mot Juventus

Av: 

Felix Tornberg

Michael Wagner

Foto: Marco Luzzani / Getty Images Europe

FOTBOLL

Ut med en skadekänning i knäet under söndagen.

Nu kommer uppgifter i Italien om Zlatan Ibrahimovic skada.

”Undvikit det värsta”, skriver journalisten Gianluca Di Marzio på Twitter.

Zlatan Ibrahimovic spelade 66 minuter i Milans 3–0-seger mot Juventus under söndagskvällen.

Den svenske storstjärnan tvingades lämna planen med smärtor i vänster knä efter en vridning av benet i samband med en duell. Ibrahimovic försökte spela vidare men när det inte gick satte han sig ner i gräset och haltade sedan av planen.

Enligt journalisten Gianluca di Marzio kommer Ibrahimovic kunna vara tillbaka till säsongens sista match och i så fall ”bara” missa två matcher i Serie A. Därmed ska inte EM vara i fara.

”Undersökningarna som är gjorda har tagit bort de värsta farhågorna, men magnetröntgenundersökningen som kan ta bort de sista tvivlen måste vänta tills i morgon (tisdag). Knät är fortfarande för svullet”, skriver Di Marzio.

Sveriges EM-trupp tas ut nästa vecka

I samband med VM-kvalet i mars gjorde 39-åringen comeback i landslaget som han tog adjö av efter att Sverige förlorat mot Belgien och blivit utslaget ur EM 2016.

Ibrahimovic drabbades av en korsbandsskada i höger knä våren 2017 när han spelade i Manchester United och var då tillbaka i spel sju månader senare.

Landslagsläkaren Anders Valentin svarade Sportbladet vid lunchtid med ungefär likartad innebörd som förbundskaptenen Janne Andersson tidigare under dagen:

”När spelaren är i klubbmiljö är det klubben som uttalar sig om eventuella skador. Självklart följer vi våra spelare noga och får info om det är något som påverkar eventuellt uttagningar till landslaget”, skriver Valentin i ett SMS.

Källor bekräftar

Uppgifter till Sportbladet från källor med insyn i AC Milan bekräftar Di Marzios information att Ibrahimovic missar två ligamatcher och att svensken magnetröntgas under tisdagen.

Milan skriver även att samtliga elva startspelare från söndagskvällen (och i den elvan fanns ju Ibrahimovic) ”deltog i återhämtningsträning under måndagen”.

Fotbolls-EM börjar 11 juni och Janne Andersson tar ut Sveriges EM-trupp 18 maj.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

EM i fotboll 2021

LÄS VIDARE

Blågults besked: Skadan stoppar Zlatan från EM

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

EM i fotboll 2021

Zlatan Ibrahimovic

Fotboll

Herrlandslaget i fotboll

AC Milan

Fotbolls-EM