Piteås tuffa vecka efter coronanedstängningen

Nytt datum är satt för Piteås uppskjutna bortamatch mot Linköping.

Ett datum som innebär tre matcher på en vecka med start i helgen – för en trupp som precis kommit tillbaka i kollektiv träning.

– Det är ju inte optimalt, säger tränare Stellan Carlsson till Sportbladet.

Det var efter att flera spelare testat positivt för covid-19 i efterdyningarna av den andra omgångens drabbning med Eskilstuna som Piteå tvingades stänga ned sin verksamhet förra veckan. Något som fick som följd att den gångna helgens match mot Linköping flyttades.

Piteå ville flytta den till juni. Matchen hamnade i stället på torsdag nästa vecka, 13 maj.

– Det var ingen diskussion. Vi hade väl ett annat datum vi hellre hade spelat på. Sen tog de beslut om de imorse. Vi hade inte räknat med något annat. Vi har försökt förbereda oss på detta, säger sportchef Leif Strandh när Sportbladet ringer upp.

Linköpingsbesöket kläms därmed in mitt emellan två söndagshemmamatcher. För de flesta klubbar egentligen ingen större sak.

”Vi är luttrade”

Men däremot för en så pass nordligt benägen klubb som Piteå.

– Och när det inte går tillräckligt mycket flyg går så blir det ännu mer bekymmersamt. Men vi är luttrade från förra året. Vi är vana att resa ändå, säger Strandh.

Förutom att nästa vecka nu i princip kommer handla om matchspel och resdagar så finns även aspekten att Piteå, rent fysiskt, inte haft perfekta förberedelser.

Den kollektiva träningen återupptogs trots allt först denna vecka.

Tränare Stellan Carlsson vågar inte säga hur det stundande, tajta, matchschemat kommer påverka.

– Det får vi nog se längre fram i veckan om det går att svara på det. Men det är inte optimalt. Att få ett matchavbrott som det blev när serien precis hade börjat. Men spelarna som har kunnat har tränat på för fullt. Vi har den här veckan också på oss att förbereda oss inför Växjö på söndag.

Piteås tränare Stellan Carlsson.
Piteås tränare Stellan Carlsson.

”Får vara glada...”

En av spelarna som varit frisk och kunnat träna är Jennie Nordin.

– Vi som har varit friska har kunnat köra ganska tufft ändå. Sen är det klart att man vill få lagträningar och det klart att man ljuger om man säger att det inte stört. Man vill ju träna som vanligt.

Och nu tre matcher på en vecka...

– Ja, det blir det, haha. Vi får väl vara glada för att Linköpingsmatchen över huvudtaget gick att flytta från första början.

För Nordins del, ny i Piteå för säsongen, så är just resdelen som Piteåtillhörighet innebär en ny aspekt.

– Det är skillnad. Det klart det blir väldigt långa dagar och lång resa för att bara spela en match. Men vi får alla förutsättningar för att kunna prestera med att komma fram dagen innan match och åka dagen efter.

Se OBOS damallsvenskan – starta ditt abonnemang här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.