Publicerad:
Uppdaterad:

Fasta situationer räddade City

Av: Filip Lindfors

Publicerad:
Uppdaterad:

Manchester City lyckades inte förvalta sitt bollinnehav på 70% i mötet med Porto i Champions League.

Trots att större delen av matchen spelades på Portos planhalva krävdes det ett straffmål och ett frisparksmål innan spelet lossnade.

Manchester City har haft en tuff start på Premier League-säsongen. Efter de inledande omgångarna har laget redan halkat efter i jakten på ligatiteln och ligger sex poäng bakom serieledande Everton. Men ”The citizens” jakt på Champions League-bucklan började bättre än jakten på Premier League-pokalen.

Porto tog ledningen efter en soloaktion signerad Luis Diaz som på egen hand fintade sig förbi hela City-försvaret. Diaz fick bollen på mittplan och satte fart, från vänsterkanten och längs med straffområdeslinjen innan han tog sig in i högra delen av straffområdet och satte sedan ett stenhårt skott vid Edersons bortre stolpe.

Foto: Laurence Griffiths / TT NYHETSBYRÅN

VAR-förvirring vid kvitteringsmålet

Kort därefter kunde Manchester City kvittera på straff. Men det dröjde en stund från det att domaren först blåst straff till City eftersom att situationen skulle VAR-kontrolleras. Pepe gick in klumpigt och fällde Raheem Sterling och domaren Andris Treimanis pekade på straffpunkten. Men när situationen kontrollerades i VAR-rummet upptäcktes det att Ilkay Gündogan stämplat Portos målvakt precis innan Pepe fällde Sterling. Därför behövde domarna ta ställning till ifall det inte skulle blåsas frispark till Porto istället. Men straff blev det, och Sergio Agüero satte sedan 1–1 under Portos målvakt Augustin Marchesin.

Foto: Laurence Griffiths / TT NYHETSBYRÅN

70% bollinnehav

En kväll när City inte lyckades göra några spelmål så fick de se till att förvalta sina fasta situationer istället. Vilket man gjorde. Gündogan gav hemmalaget ledningen på frispark i den 65:e minuten och vid det laget hade City ett bollinnehav på 70%. Efter Gündogans ledningsmål kunde britterna dock spela ut efter att Porto tvingats flytta upp sitt lag. Nyförvärvet Ferran Torres kunde fastställa slutresultatet i den 73:e matchminuten.

Den andra matchen i den här gruppen vann Olympiacos hemma mot Marseille med 1–0 efter mål av Koka i den andra tilläggsminuten.

Foto: Pool / Getty Images Europe
Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: