Hamrén-effekt direkt för Örgryte

avHenrik Lundgren

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYR N

GÖTEBORG. Tillbaka hos Örgryte efter 13 år.

Förre förbundskaptenen Erik Hamréns comeback gav seger mot Trelleborg.

– Det märktes direkt när han kom in i klubben, vi höjde oss som lag, säger segerskytten Albin Skoglund.

Han har gått utan jobb sedan den sista EM-matchen mot Belgien i juni 2016. Men i kväll var Erik Hamrén tillbaka i fotbollen, som rådgivare för Örgryte.

– Han är en kompetent ledare med mycket erfarenhet, vi får ett extra öga på matcherna med honom, säger Öis-tränaren Sören Börjesson.

Det blev seger direkt i Hamréns återkomst, topplaget Trelleborg fick vända hem med en 0-2-förlust. Hamrén satt på läktaren under hela matchen, men sprang ner i omklädningsrummet i halvtidspausen för att gå igenom med laget.

Efteråt ville han dock inte prata med media.

– Nej, jag vill inte prata i dag. Du får snacka med Sören (Börjesson) och Fredrik (Björck). Det är av respekt för dem, säger Hamrén innan han försvinner iväg in i omklädningsrummet.

”Kom verkligen in i en bra tid”

Han tränade Örgryte mellan åren 1998 och 2004, och var den som senast gav de rödblå en titel (svenska cupen 2000). Under veckan har han lett några träningar, och ska fortsätta i rådgivarrollen säsongen ut.

– Han kommer att vara med så mycket han kan. Det blir inte riktigt allting, men det mesta, säger Börjesson.

För spelarna är Hamréns intåg ett välkommet tillskott. Albin Skoglund, som vackert skruvade in 1-0, sken upp när han började prata om den förre förbundskaptenen.

– Ett hyfsat nyförvärv för oss ja, det kan man lugnt säga. Han kom verkligen in i en bra tid, när det började gå bra för oss, så det här känns väldigt bra. Vi höjde oss direkt, han kom med väldigt smarta och bra idéer som gör att laget blir bättre.

ARTIKELN HANDLAR OM