Avslöjar: Malmö FF vill försöka värva Oliver Berg i sommar

Publicerad 2023-08-19

Oliver Berg kan lämna Djurgården redan i sommar.

Enligt Sportbladets uppgifter är Malmö FF en av klubbarna som försöker att värva norrmannen.

Följ ämnen
Malmö FF

Djurgården vann dragkampen om Oliver Berg före Malmö FF i vintras. Då kom den offensiva mittfältaren från Kalmar FF, där han var en av allsvenskans bästa spelare förra säsongen.
Sedan han skrev på för Djurgården har han varit given i lagets startelva, men den riktiga succén har uteblivit trots att han fått stort förtroende från tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.

Malmö FF gör ett värvningsförsök

Enligt Sportbladets uppgifter försöker nu Malmö FF med tränaren Henrik Rydström, som haft Berg i Kalmar FF tidigare, på sig en kupp.
MFF har meddelat sitt intresse att värva Berg nu innan sommarfönstret stänger.

Något bud är ännu inte presenterat och klubbarna har ännu inte haft någon kontakt gällande några förhandlingar, då lagen möts klockan 15.00 på söndag.
Men Djurgården ska vara medvetna om intresset från MFF för Berg och ett bud kan komma efter matchen imorgon eller i början av nästa vecka.

Norrmannen ska också kunna flytta från Stockholm och Djurgården av personliga skäl.

Känsligt läge just nu

Läget är känsligt på grund av att lagen möts imorgon och ingen av parterna vill uttala sig just nu och Djurgården vill också ha rejält betalt för Berg, med tanke på att Blåränderna har lagt ut mycket pengar för Berg, vilket skulle kunna komplicera en affär.

Klart är i alla fall att MFF kommer göra ett försök och det återstår att se hur Djurgården ställer sig till att Berg får lämna redan nu eller lämna för att gå till en rival.

Det ska också finnas ett par utländska klubbar som ska vara intresserade av att värva Berg, men än så länge är inget klart om han lämnar eller inte.

Berg är med övriga truppen i Malmö, men det återstår att se om han startar eller inte.

Oliver Berg.