”Fruktansvärd – usch, riktigt ful”

Uppdaterad 2023-09-27 | Publicerad 2023-09-25

Rosa Kafaji, 20, är tillbaka i landslaget.

Med en helt ny (och ofrivillig) look.

– Masken är fruktansvärt ful, säger hon.

Läs också: Sverige vann måstematchen mot Italien – men får kritik


Rosa Kafaji har gått igenom ett skadehelvete och varit borta från spel i nästan ett år, så den lilla sprickan i näsan hon ådrog i matchen mot Djurgården förra helgen var i sig en världslig sak.

Men den stör henne desto mer.

För nu tvingas den 20-åriga jättetalangen springa runt med en mask – som hon avskyr.

– Första tanken när jag såg den var bara: Usch! Den är riktigt ful. Fruktansvärd, säger hon under en chatt med Sportbladets läsare.

”Svårt att andas”

Masken var extra besvärlig att ha på sig när landslaget tränade under söndagen, i italienska Castel di Sangro​ som ligger på hög höjd – cirka 1 000 meter över havet.

– Det var typ svårt att andas. Jag tror att masken tryckte ner näsan. Man måste vänja sig med den. Jag har bara haft den i tre dagar, säger Kafaji.

”Blev besviken”

Hon fick ingen speltid i matchen mot Spanien i fredags och det återstår att se om Peter Gerhardsson använder henne mot Italien i morgon.

Men alldeles oavsett är Kafaji glad över att vara tillbaka i landslaget efter att ha nobbats från VM i somras.

– Självklart var jag besviken då. Det är allas dröm att spela VM, men förhoppningsvis kommer det fler chanser. Jag är en sådan som försöker tänka bort saker jag inte kan påverka och fokusera på det jag kan kontrollera. Så när jag inte kom med till VM använde jag den tiden till att träna och fokusera på att förbättra mina svagheter.

Sveriges Nations League-match mot Italien har avspark klockan 17.45 i morgon tisdag.

Följ ämnen i artikeln