Kane kritiseras: ”Han är självisk”

DOHA. Det är ett irriterat England som vaknar upp efter mållösa mötet med USA.

Dels riktas kritik mot Gareth Southgate – men också ”själviska” Harry Kane.

Här är de senaste engelska rubrikerna.

Irrationen mot Kane

Det är inte helt glada miner på den engelska delen av de brittiska öarna efter 0–0-mötet med USA i VM-gruppspelet. Graeme Souness går så långt som att anklaga Harry Kane för att vara självisk.

Anledningen är skadan anfallaren ådrog sig mot Iran, eller snarare valet att fortsätta spela i stället för att kliva av. Något som inverkade på hans bleka insats mot amerikanerna, menar Souness.

PLUS: Här är VM-arenorna för 45 000 000 000 kronor

– Han var självisk mot Iran. Han stannade kvar på planen i 27 minuter efter att ha åkt på en fotledsskada, trots att England ledde med 3–0, säger Souness till Daily Mail.

– Gareth Southgate borde ha skyddat Kane från sig själv men misslyckades med det. Kanes skadehistorik innebar att skadan var tillräckligt allvarlig för att röntgas, ändå spelade han vidare.

Den förre Liverpool-spelaren påpekar att just fotledsproblem kan vara extra jobbigt.

– Harry ville säkert spela vidare i 27 minuter eftersom han ville göra mål i matchen. Han har det där själviska draget som alla strikers har, säger Souness.

– Förhoppningsvis är det inga problem med hans fotled i detta mästerskap och att det inte kommer stå honom dyrt.

England sågas

– England såg trötta ut, de hade ingen fart och slut på idéer. Inte ens på fasta situationer såg de ut att kunna göra mål. Det var verkligen en usel insats, säger Roy Keane i ITV efter sömniga 0–0-matchen.

Kollegan Gary Neville var inne på att Phil Foden, som satt på bänken hela matchen, borde ha startat.

– Han är en väldigt stor talang. Jag tycker att han är vår bästa spelare och den största talangen i det här landet med råge. Han borde verkligen starta, säger Neville.

När det var dags för byten valde Gareth Souhtgate två andra yttrar, Jack Grealish och Marcus Rashford och förklarade efteråt att han inte ville spela Foden centralt.

Wales letar självförtroende

Trots att Wales föll tungt mot Iran med 0–2 är självförtroendet ändå på plats inför avgörande gruppspelsmötet med England. Wales måste besegra Gareth Southgates mannar för att ta sig vidare till nästa runda.

– Vi måste gå in i den matchen utan rädsla, vi har ingenting att förlora, säger Dan James.

– Vi är här. Vi har en match kvar. Vi kan inte gå in i den och känna oss slagna på förhand.

England står på fyra poäng, Iran tre, USA två och Wales en.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN