Cifuentes: ”En väldigt spännande spelare”

Hammarby vann mot Seattle Sounders i den första träningsmatchen under träningslägret i Marbella.

Efteråt var tränaren Marti Cifuentes nöjd med nyförvärvet Viktor Djukanovic.

– En väldigt spännande spelare, säger Cifuentes.

Den montenegrinske talangen Viktor Djukanovic, 18, värvades till Hammarby inför den här säsongen. Och anfallaren skrev på ett femårskontrakt med klubben.

Under lördagen startade han träningsmatchen mot Seattle Sounders under Hammarbys träningsläger i Marbella. Hammarbys tränaren Marti Cifuentes gillade vad han såg av sitt nyförvärv, som Bajen uppgetts betala omkring tio miljoner kronor för.

– Typiskt försäsongsmatch. Det var tunga ben från vår sida, men om man ser till helheten var det ett positivt test för oss. Vi matchade två elvor och gjorde det rätt bra. Vi har tränat hela veckan på att göra något bra när vi väl har bollen. Där finns det väl en del bra grejer att ta med sig men också saker att förbättra, säger Cifuentes.

Vad tycker du om nyförvärvet Viktor Dukanovic?

– En väldigt spännande spelare. Han bekräftar alla de bra saker vi såg i honom. Men vi måste vara ödmjuka för vi spelade mot Seattle Sounders b-lag. Det var inte A-laget.

– Men Dukanovic är en ung talang som är väldigt intressant. Och han har trots sin ålder spelat två hela säsonger i en högstaliga i Europa. Och han kan dribbla, göra mål men det finns också saker att utveckla.

– Det handlar om att utveckla spelsinnet och anpassa sig till vårt sätt att spela, säger han. ”

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.