7–1-matchen har väckt reaktioner

Foto: Bildbyrån

avFredrik Jönsson

FOTBOLL

Varberg besegrade Gais med 7–1.

Det resultatet har väckt reaktioner - särskilt med tanke på de senaste dagarnas fokus på matchfixning.

– Resultat är ovanligt på den här nivån, säger Anders Hübinette, förbundets chefsjurist, till gp.se.

I torsdags skulle IFK Göteborg ha tagit emot AIK på Gamla Ullevi. Men matchen ställdes in på grund av matchfixning.

Dagen före spelades mötet mellan Varberg BoIS och Gais. Varberg vann med hela 7–1. Det resultatet har väckt reaktioner bland folk på förbundet.

”Resultatet är ovanligt”

– Det är klart att vi noterat det, resultat är ovanligt på den här nivån, säger Anders Hübinette, förbundets chefsjurist, till gp.se.

Förbundet måste gå igenom matchen. Sedan kan man ta beslut om ärendet kommer att tas vidare, om det kan bli några disciplinära åtgärder eller någon anmälan.

– Om vi kommer fram till något och vad vi i så fall kommer fram till behåller vi för oss själva tills vi är så långt framme att vi eventuellt kan gå ut med det. Dels för att inte riskera att förstöra fortsatt utredande, dels för att inte peka ut någon klubb, spelare eller ledare på ett felaktigt sätt, säger Anders Hübinette.

”Började man såklart fundera”

Gais ordförande Tomas Andersson tycker det är ”väldigt obehagligt” att matchfixning finns i fotbollen. Gp.se frågar honom om han tänkt tanken om matchfixning efter storförlusten mot Varberg.

– Nej, inte i första skedet. Jag menar, det blir ibland märkliga resultat. Men dagen efter, när den inställda matchen blev känd, började man såklart fundera. Inte så att jag misstänkte någon eller något, men man funderar ju alltid på om något sådant kan drabba oss, säger han till tidningen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Varberg

GAIS

Superettan