Zlatan: Där känner jag mig som Gud

35-åringen i ny intervju: Jag känner mig som en kung både på och utanför planen

Foto: Dave Thompson / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Hur känns det att avgöra matcher inför tusentals åskådare och vara en fotbollsidol för miljoner tv-tittare?

I en ny intervju med Svenska Dagbladets Perfect Guide försöker Zlatan Ibrahimovic sätta ord på det.

På det och på kontrasten han lärt sig att älska.

– När jag kommer hem är det lugn och ro, på planen är jag som Spartacus inne på Colosseum.

Zlatan Ibrahimovic rider igenom de svenska magasinen under sin lanseringsturné för en ny Zlatan-parfym. Under tisdagen var det tidningen Café som publicerade sin intervju om Ibrahimovics kärlek till Jämtland samt beundran för Björn Borg. Nu är det Svenska Dagbladets Perfect Guide som talat med 35-åringen om känslorna inom fotbollen och kontrasterna till livet utanför.

”Det är min värld”

– Jag känner mig som en kung både på och utanför planen. Det är bara olika miljöer. När jag kommer hem är det lugn och ro, på planen är jag som Spartacus inne på Colosseum. Det är min värld, det är där jag trivs, det är där jag mår bra. Det är där jag får utlopp för det som jag är bra på. När jag lyckas är jag som ett lejon som just har fått mat, säger Zlatan till SvD:s Perfect Guide.

Zlatan, som just nu återhämtar sig efter operationen av sin allvarliga knäskada, har redan förkunnat att han trots skadan inte har några planer på att avsluta sin fotbollskarriär. I intervjun med SvD berättar 35-åringen också om sitt favoritögonblick i livet: när bollen ligger i mål, publiken jublar, han springer ut till hörnflaggan, sträcker ut armarna och blickar lugnt upp över läktaren.

”Känner mig som en Gud”

– Där känner jag mig som en Gud. När jag sträcker ut händerna är det som ett tecken att jag finns på denna jord, att jag är här.

Samtidigt har fotbollsstjärnan också en dröm om att få vara någon helt annan.

– I den världen som jag lever just nu känner alla igen mig vart jag än går. När jag kommer ut i den svenska naturen är det inte lika mycket hets. Det har blivit en frihet för mig.

ARTIKELN HANDLAR OM