Sundsvalls tunga besked – spanjorerna kan missa hela våren

avPontus Berg Nilsson

Publicerad:
Foto: PÄR OLERT / BILDBYRÅN

GIF Sundsvall värvade David Batanero och Carlos Gracia innan transferfönstret stängde.

Men spanjorerna riskerar att inte få spela förrän den 15 juli.

– Båda ärendena ligger hos Fifa och vi har överklagat, säger Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till Sundsvalls tidning.

GIF Sundsvall gjorde klart med två meriterade nyförvärv strax innan det svenska transferfönstret stängde.

Men än har inte spanjorerna David Batanero, 28 år, och Carlos Gracia, 23 år, kunnat spela för klubben.

I går satt de båda på läktaren och följde matchen mot Häcken - och Fifa har meddelat klubben att de inte kommer få spela förrän den 15 juli när det svenska transferfönstret öppnar igen.

– Båda ärendena ligger hos Fifa och vi har överklagat, säger sportchef Urban Hagblom till Sundsvalls tidning.

Spanska förbundet som strular

I båda fallen har det blivit strul med det spanska fotbollsförbundet. I fallet med Cracia handlar det om vilket land han var registrerad i.

– I hans fall har Fifa sagt nej för att spanska förbundet gjort fel. De godkände först övergången, sedan efter att fönstret stängts så hävde de övergången så vi fick göra om den mot USA istället och universitetet han spelade på där, säger Hagblom.

I fallet med Bataneros rör det sig om fel i systemet.

– Där hävdar spanska förbundet att vi fyllt i fel i systemet. Sabadell och David var överens om att hans avtal upphörde, de sade upp det. Så jag fyllde i att klubben och spelaren var överens om att avtalet upphört, men enligt spanska förbundet klassas han som amatör så i systemet hade han inte haft något avtal alls och vi skulle ha fyllt i att han varit kontraktslös, berättar Urban Hagblom.

Hoppas få besked nästa vecka

Urban Hagblom hoppas få besked från Fifa om överklagan nästa vecka, annars blir det inget spel för Giffarna innan den 15 juli.

– En jäkla frustration. Jag har lagt ned arbetsveckor på det här i ren administration. Jag har svårt att se att vi gjort fel, men de hävdar det. Då måste vi i så fall bli ännu duktigare på att kunna hela regelverket, för det är olika i varje land, säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM