Nobbar landslaget – på grund av regnbågsfärger?

Foto: YOUTUBE (ALTITUDE SPORTS), TT
FOTBOLL

USA meddelade att de kommer att spela med regnbågsfärgade tröjnummer mot Sverige.

Sedan drog sig Jaelene Hinkle, 24, ur den amerikanska truppen.

”Många har spekulerat i att hyllningen av priderörelsen har spelat roll i hennes val att lämna”, skriver New York Post om den kristna spelaren.

Sverige laddar för fullt inför sommarens EM och mötte USA i en träningsmatch på Ullevi på torsdagen.

USA, som åkte ut i fjolårets OS-kvartsfinal mot just Sverige, är rankade tvåa i världen och vann med 1–0.

Trots att de fick klara sig utan talangen Jaelene Hinkle, 24.

Hyllning

Backen, till vardags i North Carolina Courage, har tackat nej till landskamperna mot Sverige och Norge på grund av personliga skäl. Enligt amerikanska medier drog sig Hinkle ur truppen mindre än två veckor efter att det blev klart att både dam- och herrlandslaget kommer att spela med regnbågsfärgade tröjnummer för att stötta pride-rörelsen i juni.

Hinkle har inte uttryckt att hon nobbar landslaget på grund av ovanstående skäl, men har tidigare varit tydlig med att understryka sin kristna övertygelse.

”Faller längre från Gud”

Efter att samkönade äktenskap legaliserades i USA 2015, twittrade spelaren: ”Världen faller längre och längre ifrån Gud... Allt de troende kan göra är att fortsätta be”.

På Instagram har Hinkle även understrukit att regnbågen, ofta använd som symbol för gayrörelsen, är en symbol mellan Gud och människan.

”Många har spekulerat i att amerikanska fotbollförbundets plan att hedra priderörelsen har spelat roll i hennes val att lämna”, skriver New York Post.

ARTIKELN HANDLAR OM