Anderssons skrällelva – byter tio spelare

”Jag måste också våga”

Foto: TT
Sam Larsson är en av de som tar plats i den nya elvan mot Europamästarna Portugal.
FOTBOLL

Janne Andersson byter allt inför mötet med Europamästaren Portugal.

En rejäl skrällelva som presenterades redan dagen innan tisdagens möte.

– Om jag vill att spelarna ska våga och ta för sig måste jag också våga det, säger Janne Andersson.

Janne Andersson har hittat stommen i sitt landslag i de spelare som ordnade 4-0-segern mot Vitryssland i lördags. Till tisdagens möte med Portugal tar förbundskaptenen nu chansen att även se de andra spelarna i truppen.

”Är värda att spela”

Andersson byter alla spelare utom en mittback trots att det är den regerande Europamästaren som står för motståndet.

– Det är jätteviktigt för oss att lära oss saker hela tiden. Det här är en träningslandskamp där vi kan lära oss mycket. Många visar framfötterna och de är värda att få spela. Man utvecklas av den här typen av matcher också. De kommer vara pigga, spelsugna och jag får chansen att se dem i en riktigt tuff match, säger Janne Andersson och lägger till:

– Om jag vill att spelarna ska våga och ta för sig måste jag också våga göra det. Det är en häftig utmaning.

Karl-Johan Johnsson tar plats i mål med en backlinje framför sig med Emil Krafth, Andreas Granqvist (som byter med Pontus Jansson i halvtid), Filip Helander och Niklas Hult. På mittfältet och i anfallet spelar Viktor Claesson, Sebastian Larsson, Jakob Johansson och Sam Larsson med Isaac Kiese Thelin och Christoffer Nyman framför sig.

”Är väldigt jämnt”

Janne Andersson tror inte heller att han riskerar att minska värdet på träningsmatcherna genom att ställa upp med ett så b-betonat lag.

– Jag tycker inte det eftersom träningsmatchen är just en träningsmatch och då är det viktigt att vi får se många av våra spelare. För oss är det inte elva spelare och det är vi tydliga med mot spelarna också. Presterar man bra ska man ha chansen att komma med. Sedan tycker jag det är väldigt jämnt på många positioner vilka som ska spela och inte spela. Det är inga stora skillnader. Jag tycker det här är ett bra läge för dem med pigga ben att få chansen att spela.

ARTIKELN HANDLAR OM