Rosengårds stjärna skänkte pengar till konkurrent

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Ella Masar McLeod.
FOTBOLL

Vittsjö GIK går en kamp för att få spela på sin hemmaarena i damallsvenskan.

Rosengårdsstjärnan Ella Masar McLeod har valt att skänka pengar till seriekonkurrenten.

– Jag förstår inte vad SvFF är till för om de inte kan hjälpa dem, säger hon till Sydsvenskan.

Det krävs 800 sittplatser för att ha en godkänd hemmaarena i damallsvenskan enligt Svenska fotbollsförbundet (SvFF) och Elitfotboll Dams (EFD) regler. Vittsjö saknar 160 sittplatser på Vittsjö IP och har inte blivit beviljade dispens för 2017.

Därför riskerar klubben att tvingas dra sig ur allsvenskan.

För att få in pengar till de saknade stolarna har en insamling startat. Och en av de som valt att bidra är Rosengårds amerikanska stjärna Ella Masar McLeod. Hon swishade 650 kronor.

Hittills har insamlingen dragit in närmare 80 000 kronor.

Kritiskt till förbundet

Ella Masar McLeod är kritisk till förbundet, som hon tycker fokuserar på fel saker.

– Jag förstår inte vad SvFF är till för om de inte kan hjälpa dem. Det är tid för dem och steppa upp och säga att samlar ni in hälften, så matchar vi det. Det är normalt för mig, säger hon till Sydsvenskan.

Kommunen bevilja bidrag

Hässleholms kommun beslutade under onsdagen att bevilja klubbens bidragsförfrågan om 150 000 kronor, den summa som beräkas behövas utöver de redan insamlade pengarna.

- Hela byn sluter upp och jag menar på att Vittsjö ska spela i Vittsjö och ingen annanstans. Det är vårt lag i eliten och jag måste säga att lite irritation mot fotbollsförbundet kan man ändå känna, säger Lena Wallentheim (S), ordförande i kommunstyrelsen, till Fotbollskanalen.

Beslutet ligger nu hos Svenska Fotbollsförbundets förbundsstyrelse.