Goitoms extraknäck – ska vara tv-expert

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

VM-kval – då dyker Henok Goitom upp i tv-rutan.

Sportbladet kan berätta att AIK-anfallaren är gästexpert i Eurosport på fredag.

– Henok är alltid bra i tv, säger Discovery Networks Sweden sportchef Emir Osmanbegovic.

Den 3 mars blev det officiellt att Henok Goitom återvänder till AIK.

Förra söndagen gjorde han sin debut i cupkvartsfinalen mot Häcken men i fredags, i träningsmatchen mot Sirius, satt han på läktaren på Skytteholm.

– Henok har ont i ryggen och är borta på grund av det. Det är klart han behöver träna hela tiden när han kommer in lite fem i tolv, sa tränaren Rikard Norling.

”Framtida superexpert”

På fredag kommer Henok Goitom ägna sig åt något annat.

Sportbladet kan berätta att den 32-årige AIK-anfallaren då kommer att gästa Eurosports VM-kvalsändning som expert.

Han, Hasse Backe och Siavoush Fallahi ska stå för analyserna medan Jonas Karlsson programledare studion inför, under och efter VM-kvalmatcherna mellan Italien-Albanien och Spanien-Israel.

Goitom kommer även att ge sina analyser om det svenska U21-landslaget som möter Serbien i en träningsmatch samma kväll, en match som också sänds på Eurosport.

– Henok är alltid bra i tv. Skarp, smart och bra på att uttrycka sig. En framtida superexpert, om han skulle vilja satsa på det, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden.

Inte första gången

Det här är inte första gången som Henok Goitom syns i tv-rutan som expert, även under fotbolls-VM 2014 gjorde han gästframträdanden i tv.

– Jag tycker det är kul när man pratar taktik men det är förmodligen inget som jag kommer att rikta in mig på. Man kanske måste komma in i det för att få ett lugn, som i fotbollen. Först och främst vill jag bli tränare, eller något sånt, sa han i en intervju med DN då.

ARTIKELN HANDLAR OM