Förvirring kring Åge Hareides kontrakt

Foto: DRESLING JENS / TT / NTB Scanpix
Åge Hareida
FOTBOLL

Åge Hareide blir kvar som dansk förbundskapten.

Det bekräftar norrmannen själv – men enligt förbundet är inget kontrakt förlängt.

– Kontraktet är färdigförhandlat, säger Hareide till Horsens Folkeblad.

Åge Hareide får fortsatt förtroende som dansk förbundskapten. Den för detta Malmö-tränare blir kvar till och med EM-slutspelet 2020. Det berättar han själv för den danska tidningen Horsens Folkeblad.

– Kontraktet är färdigförhandlat. Det ligger därhemma och DBU (danska fotbollförbundet) har bestämt när det ska offentliggöras, säger Hareide till tidningen.

Tidigare har det sagts att förbundet ville vänta och se om Danmark klarade att kvalificera sig för VM i Ryssland innan man tog något beslut om framtiden.

Hareide, som tog SM-guld med Malmö och ledde laget till två gruppspel i Champions League, tog över det det danska landslaget 2016 och har sedan dess vunnit fem matcher, spelat två oavgjorda och förlorat tre.

Inget är förlängt enligt DBU

Men det råder viss förvirring kring Hareides kontraktsförlängning. Det danska fotbollsförbundet förnekar att något kontrakt är förlängt. Kontraktet har hela tiden gällt fram till 2020. Därför har man valt att gå ut med ett förtydligande.

– Man hade kunnat skriva ett tvåårigt avtal med option om att förlänga, eller ett fyraårigt avtal med option för parterna att bryta det efter två år. Avtalet är på fyra år med option efter två år. Ingenting är förlängt. Det handlar om hur man ser på optionen, säger Kim Hallberg, elitchef i DBU.

Inlett VM-kvalet knackigt

Kvalet till VM har annars börjat lite skakigt för laget.

Två segrar och två förluster gör att man ligger på en tredje plats i gruppen, efter Polen och Montenegro.

Just nu förbereder laget sig för VM-kvalmatchen mot Rumänien på söndag 26 mars.