”Tror på det så hårt – men snubblar”

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Nej, nej nej! Rosengård verkar ha drabbats av rena Champions League-förbannelsen.

För tredje året i rad slogs de ut i kvartsfinal.

– Det är en av de tyngre förlusterna i karriären, säger målvakten Zecira Musovic.

2015 blev Wolfsburg för svåra. 2016 var det Frankfurt. När Rosengård för tredje året i rad gick till Champions Leagues kvartsfinal var motståndet inte tyskt utan spanskt, men utfallet blev ändå detsamma.

Barcelona vann första mötet i Sverige med 1–0 och spelade tålmodigt och tryggt i returen på Mini Estadi, inför 7000 åskådare.

”Läget är riktigt surt”

Lotta Schelin och Hanna Folkesson saknades på grund av skador. I deras frånvaro kunde inte Rosengård etablera något anfallsspel utan fick lita till individuella prestationer från främst Marta, Ella Masar och Lieke Martens.

Närmare än en ramträff och en offsideavblåst nick kom de inte.

Jennifer Hermoso, med ett förflutet i Tyresö, gjorde 1–0 till Barça i början av andra halvlek. Och när gästerna forcerade för en kvittering rann också 2–0-bollen in i mål. För tredje året i rad, för femte gången på sex år, blev kvarten för svår för Rosengård.

– Läget är riktigt surt. Vi går dit med en plan vi tror stenhårt på, vi försöker att fullfölja den, men Barcelona är snäppet vassare och gör mål på de chanser de skapar, säger målvakten Zecira Musovic.

Caroline Segers Lyon vidare

Sett över två matcher: är Barcelona bättre än er?

– Nej, det tycker jag inte. Jag tycker inte att vi får ut vår kapacitet i båda matcherna.

Hur känns det att för tredje året i rad åka ut i kvarten?

– I år trodde man verkligen på det extra mycket, man gick in med hopp och tro att semifinalen skulle nås. Det är tungt när man verkligen tror på det så hårt och snubblar.

I svenskmötet mellan Nilla Fischers Wolfsburg och Caroline Segers Lyon gick fransyskorna vidare med totalt 2–1. Därmed är tre av fyra semifinalister klara: Barcelona möter PSG medan Lyon ställs mot antingen Fortuna Hjörring eller Manchester City.