Ängelholm: Vi går i konkurs

Foto: Bildbyrån
Ängelholm åkte ur superettan – nu meddelar klubben att de går i konkurs.
FOTBOLL

Det var intensiva förhandlingar med sponsorer och kommun in i det sista.

Men nu står det klart Ängelholms FF går i konkurs.

– Det är tragiskt, säger styrelseledamoten Mikael Modig.

Ängelholms FF har varit under konkurshot en tid och föreningen behövde tre miljoner kronor på grund av en likviditetsbrist och skuld.

In i det sista förhandlade klubben med eventuella sponsorer och kommunen men i dag tvingades styrelsen ge upp.

En konkursansökan kommer att lämnas in och efter det upphör Ängelholms fotbollsförening, 40 år efter att föreningen bildades.

”Blev lite nattsvart”

– Det har gått från jätteljust till jättemörkt och ljust igen. Nu blev det lite nattsvart tyvärr, säger styrelseledamoten Mikael Modig till Sportbladet.

– I morse trodde vi att vi hade nått hela vägen och förberedde oss faktiskt på att betala ut lönerna och skatterna. Men sedan fick vi ett besked som gjorde att vi inte kunde göra mer. Det hela förbyttes till misär, säger han.

Sponsorer lovade att gå in med stora summor om alla pengar kom in, och enligt Modig skulle kommunen gå in med den sista miljonen, en så kallad framtidsmiljon, för att garantera barn- och ungdomsverksamheten framöver.

Men det blev inga pengar från kommunen och tre miljoner kronor blev till noll.

– Det är en stor besvikelse, sedan är det inte den här miljonens fel. Men vi var ju två timmar ifrån att klara det, så nära har vi aldrig varit innan, säger Modig.

Kommunstyrelsens ordförande Lars Nyander säger till SVT:

– Vi beslöt att inte vika från det besked vi gett till klubben hela tiden: att vi inte kan gå in och stötta en elitklubb med kontanter för att täcka skulder. Däremot är vi beredda att ta ansvar för ungdomsverksamheten med planer, lokaler och liknande.

Inget elitlag längre

Ängelholms herrlag trillade i år ur superettan medan damlaget huserade i division 3. Föreningen består av 644 medlemmar, till största del ungdomar mellan fyra och 19 år.

– Ja du, vad händer med dem nu? Bra fråga. Mitt fokus har helt varit på att lösa det här så just nu är jag bara stum. Men här kommer att få väldigt stora konsekvenser. Vi är nog stans ungdomsgård nummer 1. Vi jobbar med migration, damlag, ungdomslag och har fantastiska tränare. Var ska alla de ta vägen nu?, säger Modig.

Det finns planer på att starta en ny förening med arbetsnamnet ÄFF United.

ARTIKELN HANDLAR OM