”Nått slutstationen – redan börjat packa”

Hiljemark på väg att lämna Serie A-klubben

Oscar Hiljemark har haft ett tungt andraår i Palermo.

Nu uppges parterna även ha tröttnat på varandra.

”Palermo och Hiljemark vill säga adjö till varandra”, skriver Tuttomercatoweb.

Landslagsmittfältaren Oscar Hiljemark, 24, kan vara på väg att lämna Serie A-fotbollen.

Efter ett fint inledande år i italienska Palermo har årets säsong varit ett misslyckande.

Klubben ligger sist i ligan och den främsta anledningen till den negativa utvecklingen sägs vara Hiljemark.

– Jag undrar vad som hänt med honom. Det är märkligt att en spelare som han står för en sådan svag prestation. Det är precis som att han inte trivs. Som att han letar efter andra ligor. Men vi behöver hans kvalitéer på vårt mittfält, sa ägaren Maurizio Zamparini till Corriere dello Sport i oktober.

”Har tröttnat – vill lämna”

Men nu tycks parterna ha nått slutdestinationen.

Enligt italienska Tuttomercatoweb har Hiljemark och Palermo tröttnat på varandra och arbetar för att få till en flytt redan i januari.

”Hiljemark och Palermo vill säga adjö till varandra. Historien har nått slutstationen och svensken ska ha tröttnat på situationen i Palermo samtidigt som missnöjet från Palermos sida ska vara ömsesidigt. De vill se honom lämna”, skriver sajten.

Samma uppgifter publicerar även Giornale di Sicilia som nämner att ett gäng Premier League-klubbar visat intresse för den svenske mittfältaren.

”Svensken kommer att ta farväl av Palermo. Januarifönstret öppnar snart och Hiljemark har redan börjat packa”, skriver Tuttomercatoweb.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.