Forsberg om hatet: ”Man triggas av det”

Foto: TT
FOTBOLL

Kontroversiella fotbollsklubben RB Leipzig delar serieledning med Bayern München i Bundesliga.
Emil Forsberg har varit med på succé-tåget.
Nu berättar svensken om det ”otroliga hatet” som laget möts av.

RassenBallsport Leipzig hatas för att de sponsras av energidryck företaget Red Bull.
En klubb som gick från traditionell fotbollsförening med supportrar på läktaren, till en kommersiell fotbollsklubb som har fått utstå protester och bojkott – för att de ägs av företaget Red Bull.

Upplever hatet

Svensken Emil Forsberg anslöt säsongen 2014/2015 och var med på succéresan från andraligan till toppen av Bundesliga. Han har känt av att hatet är stort mot klubben

– Jo, men det gör vi. Vi möts av otroligt mycket hat, säger Forsberg i Olof Lundhs podcast.

Svensken har bara missat en match den här säsongen, och varit bland de viktigaste i laget med fem mål. Emil Forsberg triggas av hatet.

– Som fotbollsspelare triggas man av det, man tycker att det är roligt. Men jag vill inte spela inför läktare där folk bara står och skriker på en i 90 minuter. Jag älskar att gå ut till matcher där det är hetsig men ändå bra stämning, och nu får man göra det i varje match.

”Många har sett de här komma”

Nykomlingarna har inte bara chockat Tyskland utan hela världen med sin raketsäsong i Bundesliga. Efter de inledande 15 omgångarna toppar laget tabellen tillsammans med Bayern Munchen på 36 poäng.

Men att Leipzig skulle vara en överraskning kan inte Forsberg hålla med om.

– Jag tror inte att man är så överraskade i Tyskland, om jag ska vara ärlig. Många hade väl sett det här komma, och många sa inför säsongen och under säsongen att det här är inget normalt lag som kommer upp, utan det här är ett lag som kommer vara med och slåss om topplatserna inom några år, säger han i Olof Lundhs podd.

På onsdag möter Leipzig storklubben Bayern München i en seriefinal. Redan nu pratas det om att nykomlingen kan utmana tyska mästarna.

ARTIKELN HANDLAR OM