Klopp om United-ryktena: ”Är inte så galen”

Foto: Ivan Sekretarev / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Hans förre tränare hävdade att favoritklubben var Manchester United.

Ett påstående som Liverpools Jürgen Klopp, 50, nu skrattar bort.

– Människor tror att jag är galen, men så galen är jag inte, säger tränaren.

Mycket av snacket inför det heta mötet mellan Liverpool och Manchester United under lördagen har kommit att handla om Jürgen Klopp.

I en intervju med The Set Pieces berättade 50-åringens tidigare tränare i Mainz, Eckhard Krautzun, 76, att Klopps stora dröm var att träna Manchester United.

– United var hans favoritklubb. Det sa han, menade Krautzun.

”Fergusons kärlek växte”

Krautzun hävdade också att United-legendaren Sir Alex Ferguson blev djupt imponerad av Klopps tränaregenskaper under Dortmunds möte med Bayern München i cupfinalen 2012.

– Fergusons kärlek och respekt för Klopp växte oerhört mycket efter det. Jag sa till Ferguson att om Klopp drar utomlands, till England, skulle han älska att komma till United. Men när han fick erbjudandet från Liverpool så visste jag att han inte skulle tveka. Han ville till en storklubb i England och var väldigt sugen på att dra i gång igen efter flera månader utan jobb, sa Eckhard Krautzun.

”Hade skoj när jag läste”

Under fredagens presskonferens svarade Jürgen Klopp på utspelet som han benämner som ”roligt”.

– Jag gillar honom men jag är inte alltid 100 procent säker när jag försöker minnas så långt tillbaka, säger Klopp och tillägger:

– Hur skulle jag, en medioker spelare, vilja träna Manchester United? Människor tror att jag är galen, men så galen är jag inte.

– Men det är fortfarande kul. Jag hade skoj när jag läste det. Allt överensstämmer inte med verkligheten, tyvärr.

Erik Niva: Här är min Liverpool-drömelva genom tiderna 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM