”Det är alla emot mig och Filip”

avFredrik Jönsson, Johan Flinck

En tuff uppgift väntar i VM-playoff.

Sverige ställs mot Italien.

– Det är alla emot mig och Filip härnere. Vi får försöka vinna i stället för att bara snacka, säger Emil Krafth.

Foto: TT

Det stod mellan Italien, Kroatien, Danmark och Schweiz. Det slutade med en tuff lottning - Sverige spelar playoff mot det italienska landslaget.

Mikael Lustig är avstängd, så det mesta talar för att Emil Krafth kommer att starta som högerback i första playoff-matchen.

– Vi visste att det inte fanns något lätt match i playoff. Italien var kanske inte drömmotståndare eftersom de är ett riktigt bra landslag. Men man kan inte göra något åt lottningen, säger Emil Krafth.

”Rätt mycket gliringar”

Högerbacken spelar tillsammans med Filip Helander i Bologna. Krafth räknar med att det blir en del gliringar framöver.

– Det blir det väl, det är lite så när man är härnere. I morgon blir det mycket snack, rätt mycket gliringar. Det är en morot också, det är alla emot mig och Filip härnere, så känns det, säger Krafth.

Extra viktigt att vinna?

– Ja, det blir så. Vi får försöka vinna i stället för bara snacka.

Vad kan svenska fans förvänta sig från Italien?

– De är väldigt bra taktiskt, väldigt bra i defensiven. De prioriterar den innan offensiven. De kommer nog ha mer boll än oss i båda matcherna.

”Så ska du slå ut de bästa”

Målvakten Robin Olsen ser verkligen fram emot att få möta Italien.

– Det ska bli kul, det är den första känslan. Vi visste att vem vi än får möta så blir det tufft. Det här kanske är den allra tuffaste motståndaren, men det hade blivit tufft oavsett, säger Olsen.

– Italien är Italien. Schweiz hade nästan full pott och visade att de är väldigt starka. Kroatien har många bra spelare och Danmark är ett derby.

Olsen spelar i FC Köpenhamn, så det hade varit speciellt att möta Danmark. Men nu är fokus på att besegra Italien och ta en plats i VM.

– Ska du till VM så ska du slå ut de bästa lagen. Vi vet om att vi är starka hemma, och det vet Italien också. Jag anser att vi har en bra chans, säger Olsen.

Sviten ska brytas

Italien har inte missat ett VM på 59 år, sedan Sverige-VM 1958.

– Ju längre en svit blir desto närmare kommer de en flopp. Någon gång ska bli den första.

Vad talar för er?

– Vår gruppdynamik är fantastisk. Vi tror verkligen på oss själva och vi har visat att vi är ett jävla bra lag. Vi har levererat mot så kallade stornationer, som Frankrike både borta och hemma och Holland hemma.

Sverige börjar hemma.

– Låt dem vara favoriter. Vi är starka hemma och det vet Italien, säger Olsen.