Busch Thor grät öppet efter segern

Foto: Kenta J nsson / BILDBYR N
Busch Thor firar med fansen efter segern.
FOTBOLL

UPPSALA.

Sju raka torskar.

Då grät Niklas Busch Thor öppet efter segern mot Djurgården.

– Man är ingen robot. Det blir en urladdning, säger Sirius lagkapten.

Sirius succévår- och sommar följdes upp av det djupaste av höstmörker. Nykomlingen radade upp sju raka förluster och spelarnas mentala balans blev alltmer rubbad.

– Jag har inte varit deprimerad direkt, men klart att det påverkar. Det är väl mer att man kämpar så hårt och anstränger sig ännu hårdare när det går dåligt, säger lagkaptenen Niklas Busch Thor.

Skämdes över usla formen

Han och laget hade börjat skämmas över den rekordusla formen.

– Vi torskade sju i rad – jag har aldrig varit med om något liknande – och det blev nästan pinsamt.

Så efter den rättvisa, och enormt förlösande 2–0-segern hemma mot Europajagande Djurgården så brast det för Busch Thor. Han började gråta av glädje i tv-intervjun.

– Det var en så otroligt lättnad. Det har varit känslomässigt. Det här är mitt jobb och det påverkar en mycket utanför jobbet när det inte går bra, säger han och fortsätter:

– Jag har inga problem alls med det (att gråta). Jag tror att det är bra att visa vad det här betyder för mig. Man är ingen robot. Det är tungt, och det är jobbigt. Men nu är det väldigt roligt. Det är känslomässigt när man äntligen får till det. Det blir en urladdning.

Motbevisade alla tvivlare

Extra skönt menar han att det är att motbevisa alla tvivlare. Alla som trott att Sirius nått sin normala, lägre nivå efter sommaren.

– Då finns det stolthet i det hela när man vinner. Man vill ju inte ge alla som menade: "Vad var det vi sa. Sirius kommer tappa i tabellen. Det är skitdåliga" något. För vi är inte så dåliga. Nu släpper det för oss.

ARTIKELN HANDLAR OM