”Van der Sar: ’De Gea är inte oersättlig’”

London Calling: Dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden

Av: Frida Fagerlund

Publicerad:
Uppdaterad:
David de Gea
Foto: Steve Bardens / Getty Images Europe
David de Gea

LONDON. Edwin van der Sar ryter till, Dani Ceballos hyllar Liverpool och Romelu Lukaku förklarar hemligheten bakom sin viktnedgång.

Här är dagens nyhetssvep från den engelska fotbollsvärlden.

DAGENS SNACKIS

Att säga att David de Gea inte är oersättlig är en sak, men när det dessutom kommer från en målvaktslegendar får orden extra tyngd. Det är Edwin van der Sar, numera framgångsrik sportchef i Ajax, som tycker att den eventuella kontraktsförlängningen mellan parterna har blivit lite väl utdragen. ”Ett beslut måste tas förr eller senare, det är inte svårare än ’ja’ eller ’nej’”, säger Van der Sar. ”Det finns andra målvakter som kan fylla luckan annars. Jag var själv 34 år när jag drog till United, så det finns många alternativ därute”. Nederländaren tillägger att han för närvarande inte har några planer på att tacka ja till ett eventuellt uppdrag i sin gamla klubb.

DAGENS ERKÄNNANDE

Att Dani Ceballos trivs på The Emirates råder det ingen tvekan om. Spanjoren blev överväldigad av mottagandet i samband med första matchen på arenan, något han aldrig har upplevt på Santiago Bernabeu. I samma intervju med Daily Mail nämner han dock en bortamatch i England som särskilt impregnerad i närminnet: ”Hittills har jag inte sett ett lag spela bättre eller med bättre presspel”, säger Ceballos och syftar på Liverpool. ”De suger musten ur en. Man ägnar så mycket tid åt att försvara och när man hämtar andan och får hålla i bollen lite så dröjer det inte länge innan de har tagit den ifrån en igen.”

DAGENS CITAT

”Vanligtvis har jag ett bra förbränningssystem. Jag förbränner allt väldigt snabbt. Så har det varit hela mitt liv, men min dietist förklarade för mig att det hade slutat fungera” – Romelu Lukaku med en otrolig förklaring till hans viktuppgång under tiden i Manchester United. En diet bestående av mycket grönsaker, fisk och magert protein har lett till att siffrorna på vågen nu har minskat. Ren magi.

Foto: Michael Regan / Getty Images Europe
N’Golo Kanté

DAGENS SILLY

Thibaut Courtois och Eden Hazard saknar gamla lagkamraten N’Golo Kanté (vem hade inte gjort det, visserligen). Det är trovärdiga The Athletic som påstår att duon har föreslagit att Real Madrid borde värva fransmannen så fort chansen ges. Det blir dock ingen billig affär med tanke på Kantés långa kontrakt samt att han är den högst betalda spelaren i Chelsea.

DAGENS COMEBACK

Chelsea bekräftar nu att Callum Hudson-Odoi gör comeback på Stamford Bridge under fredagskvällen. Det handlar om U23-mötet med Brighton, där även Reece James ingår i truppen.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.