Allsvenskan i fotboll

Efter Zlatans hjälp – på plats hos Bajen

Av: 

Per Bohman

Foto: YOUTUBE

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic försökte locka supertalangen till Bajen.

Nu verkar han ha lyckats.

– Akinkunmi Amoo kommer besöka oss en månad för att bekanta sig med klubben, säger Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg.

Nigerianska medier har rapporterat att Europas största klubbar – Real Madrid, Manchester City och Bayern München är bara några exempel – vill värva den nigerianska ungdomslandslagsspelaren. Samtidigt har Hammarby länge varit i kontakt med 17-årige Akinkunmi Amoo och är mycket intresserade av den offensiva mittfältaren.

Zlatans hälsning

För några veckor sedan hjälpte delägaren Zlatan Ibrahimovic klubben på traven genom att skicka en videohälsning till Amoo där han uppmanade tonåringen att välja Hammarby.

Det här är Zlatan Ibrahimovic som kollar in så att du är okej, tränar fotboll, äter bra och njuter vilket är viktigast av allt. Jag vill bara berätta att vi i Hammarby väntar på dig. Laget väntar på dig, tränaren väntar på dig och framförallt fansen väntar på dig. Jag väntar också på dig. Jag ser fram emot att träffa dig. Hoppas allt är bra och lycka till. Ta hand om dig min vän”, sa Zlatan i klippet.

Landar i Sverige inom kort

Videohälsningen blev extra uppmärksammad sedan det kommit fram att hans nuvarande klubb, AC Milan, också sades vara intresserade av Amoo.

Zlatans insats verkar i alla fall fått önskvärd effekt. Nu står det nämligen klart att Amoo inom kort landar i Sverige för att träna med Hammarby under en månads tid fram till i mitten av mars.

– Hans visum är beviljat vilket både han och vi är glada över, säger chefsscouten Mikael Hjelmberg.

”Varit framgångsrikt”

Amoo fyller 18 i sommar och kan först då skriva på för Hammarby. Bajen agerade på ett liknande sätt med storförsäljningen Kossounou Odilon som besökte klubben vid flera tillfällen under längre perioder för att senare skriva på ett kontrakt med Hammarby när han blivit 18 år gammal.

– Det här är ett arbetssätt som vi använt tidigare och som varit framgångsrikt för oss, konstaterar Hjelmberg.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Stryktipset på lördag: Expertens jackpottskrällar
Publisert:

LÄS VIDARE

SCOUT 2020: HAMMARBY

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Hammarby IF Fotboll

Zlatan Ibrahimovic