”Nu sitter han bara och tar bilder vid poolen”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Cristiano Ronaldo särbehandlas av Juventus.

Det menar klubbens tidigare ordförande.

– De gjorde ett undantag för honom och då blev situationen knepig, säger Giovanni Cobolli Gigli till Radio Punto Nuovo.

Ronaldo får kritik.
Foto: TT
Ronaldo får kritik.

I väntan på att Serie A-säsongen ska återupptas befinner sig stjärnan Cristiano Ronaldo på portugisiska Madeira, där han tränar på egen hand för att behålla formen. 35-åringen åkte dit innan ligaspelet hade avbrutits och hela Italien hade satts i karantän för att ta hand om sin mor som drabbats av en stroke.

Läget för henne är nu stabilt och hon återhämtar sig på sjukhuset.

Men Juventus tidigare ordförande Giovanni Cobolli Gigli tycker att klubben inte skulle låtit Ronaldo åka till Portugal.

– Han sade att han åkte dit för sin mammas skull, men nu verkar det som om han bara tar bilder vid sin pool. Klubben gjorde ett undantag för honom och då blev situationen knepig, för många av hans lagkompisar ville också åka hem i stället för att sitta kvar i Italien, säger Giovanni Cobolli Gigli till Radio Punto Nuovo.

”Svårare att komma i form”

Cobolli Gigli anser att alla spelare i laget borde ha satts i karantän, inte som det blivit nu där argentinaren Gonzalo Higuain, bosniern Miralem Pjanic, brassen Douglas Costa och uruguayanen Rodrigo Bentancur har fått resa till sina hemland precis som Cristiano Ronaldo.

– Jag förstår faktiskt inte varför de vill lämna Italien. När de kommer tillbaka blir det svårare att komma i form, eftersom alla som kommer in i landet måste sitta i karantän i fjorton dagar.

Giovanni Cobolli Gigli var ordförande i Juventus mellan 2006 och 2009.

Publicerad:

LÄS VIDARE