”Man har inte luva på sig!”

DOHA. Janne Andersson kunde inte tro sina ögon.

Fjärdedomaren hade en luva över huvudet när Sverige mötte Kosovo.

– Det tro fan att han inte såg nersparkningen av Simon Sandberg, säger förbundskaptenen.

Trots feber och sjukdom tände Janne Andersson till när Sverige mötte Moldavien.

– Hackar någon på min spelare kan jag inte hålla mig även om jag har feber och influensa. Då måste jag markera, sa förbundskaptenen till Sportbladet efter ett litet ordbråk.

Kylig kväll i Qatar

Mot Kosovo var det dags igen. Janne Andersson noterade att fjärdedomaren i matchen, den lokala förmågan Saoud Al-Abda, hade luvtröjan på sig och luvan dragen över huvudet. Det var en rätt kylig kvällstemperatur för att vara Qatar – blott 15 grader – och Al-Abda frös högst troligen. Det är inga ursäkter som biter på Janne Andersson. Han tyckte klädseln var högst opassande – och dessutom opraktisk.

– Jag blev tjurig. Man står inte i luva som fjärdedomare! Det tro fan för att han inte såg nersparkningen av Simon Sandberg när han har luva på sig.

”Ingen nobelprisdiskussion”

Utskällningen fick effekt.

– I den andra halvleken hade han inte den längre, säger Janne triumferande och skrattar.

Vad sa du?

– Haha... Det är inget man ska citera. Det är inga nobelpris-diskussioner man ägnar sig åt där. Men jag blev så irriterad när han stod där med luva på. Men den åkte av sen så det är bra.

Sverige vann matchen med 1–0 efter mål av Simon Hedlund.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.