Vann – trots skyttekungens tidiga utvisning

Av: Emil Eiman Roslund, Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:

FALKENBERG/STOCKHOLM. Månadens spelare i fredags.

Utvisad direkt i dag.

Ändå tog Malmö FF sin sjunde raka allsvenska seger.

– Jag blev sur, säger Isaac Kiese Thelin.

Malmö FF besegrade Falkenberg på bortaplan där de tvingades klara sig utan sin skyttekung Isaac Kiese Thelin i 83 av matchens minuter. Anfallaren, som nyligen utsågs till juli månads bästa spelare, sparkade mot hemmalagets mittback Tobias Karlsson som föll i gräset.

Efter diskussion med assisterande domaren visade Fredrik Klitte det röda kortet för Kiese Thelin.

– Jag blev sur för en knuff. Jag ska vara kyligare i den situationen. Jag ber om ursäkt till alla grabbarna och hela klubben, säger Isaac Kiese Thelin.

– Det är inte försvarbart att sparka ner en annan spelare, som han faktiskt gör när bollen inte ens är i närheten heller. Väldigt onödigt av Kiese Thelin, säger Dplays expert Pär Hansson.

Femte raka

Malmö decimerat – trots det var det MFF som tre minuter senare öppnade målskyttet. Sören Rieks avslut från vänsterkanten räddades av Johan Brattberg, men returen hamnade rakt hos Jo Inge Berget som satte 1–0. Norrmannens femte mål för säsongen, dessutom blev han målskytt för femte matchen i rad.

– Senast det hände var väl när jag var tio år. Vi åkte på en rak höger men slog tillbaka direkt, säger Jo Inge Berget.

Falkenberg fick sedan styra matchen mer än förväntat, men trots övertaget i antal spelare på planen lyckades de inte kvittera. De skapade chanser, i synnerhet Karl Söderström. Strax efter Bergets mål utspelade sig en smått overklig sekvens. Söderströms avslut prickade först stolpen till höger om MFF-målvakten Johan Dahlin, bollen rullade sedan längs mållinjen och träffade den andra stolpen. Farten fanns kvar i bollen som letade sig tillbaka mot högra stolpen, Anel Ahmedhodzic rensade på mållinjen via stolpen på John Chibuike som ovetande styrde bollen i stolpen en fjärde gång inom några sekunder.

Malmö behöll ledningen, men blir tvunget att även klara sig utan sin lagkapten Anders Christiansen i nästa omgång mot Örebro. Mittfältaren drog på sig ett gult kort i slutminuterna, hans fjärde för säsongen.

”Kändes som timmar”

Seger med 1–0 för Malmö, sjunde raka vinsten i allsvenskan för serieledaren.

– Sorry för att jag svek laget, sista minuterna kändes som timmar för mig, säger utvisade Isaac Kiese Thelin.

– Vi kämpar till oss tre poäng i dag. Det var viktigt och skönt för oss att visa att vi kan vinna på det viset, säger Jo Inge Berget.

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.