Stjärnans skräck efter golfrundan

”Tragedi som riskerar att förändra mitt liv”

Förre MLS-stjärnan Jaime Moreno, 46, riskerar att bli blind på ena ögat.

Detta efter att ha blivit träffad – av sin egen golfboll.

– Vad är oddsen? En på miljonen?, säger han.

Den bisarra olyckan inträffade i torsdags förra veckan. Den före detta DC United-spelaren och bolivianske landslagsmannen spelade en runda på sin hemmabana 1757 Golf Club och skulle bara slå ett helt vanligt slag från ruffen (höggräset).

Problemet?

Bollen låg alldeles intill en asfalterad väg med en trottoarliknande upphöjning, till för golfbilarna, och oturligt nog studsade bollen på upphöjningen – rakt in i Morenos vänstra öga.

– Det här är en enorm tragedi som riskerar att förändra mitt liv, säger Moreno till bolivianska Facetas Deportivas.

Moreno under en match för DC United i MLS.
Moreno under en match för DC United i MLS.

Kan tappa synen

Blodet forsade, Moreno togs till sjukhus och genomgick en omfattande operation. En vecka senare har blödningen ännu inte lagt sig och läkarna vet inte om han någonsin kommer återfå synen på vänstra ögat.

– Vi måste vänta tills ögat är helt öppet igen och det kan dröja flera månader, säger Moreno till Washington Post.

Saknar försäkring

Den i dag 46-årige fotbollsprofilen har ingen sjukvårdsförsäkring. Hans vän Oscar Zambrana – som även är ordförande för ”Barra Brava”, en av DC Uniteds största supporterföreningar – har därför startat en online-insamling som i skrivande stund dragit in motsvarande 140 000 kronor.

– Vetskapen att så många bryr sig får mig att må lite bättre. Jag är väldigt tacksam. Tyvärr finns det inget jag själv kan göra förutom att hoppas på det bästa, säger Jaime Moreno själv.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN