Lundin stor matchhjälte för Örebro

Örebro bortaslog nykomlingen Umeå IK med 2–0.

Det efter dubbla mål av matchhjälten Karin Lundin.

– Hon är en rejäl tillgång, säger tränare Stefan Ärnsved om nyförvärvet.

Förra omgången räddade hon en poäng med sitt sena kvitteringsmål mot Piteå IF.

Den här gången fick Karin Lundin och Kif Örebro med sig samtliga tre poäng efter två mål av anfallaren.

– Det är kul att bidra, men det viktigaste var att vi vann. Vi har haft en go känsla hela tiden, och nu fick vi äntligen med oss tre poäng, säger tvåmålsskytten.

Om det första var spektakulärt med en lobbnick efter en frispark nära mittplanen, var det ingenting i jämförelse med det andra.

Volley på hörna

Nykomlingen Umeå IK, som har en poäng i efter tre damallsvenska omgångar, missade markeringen på en hörna och Lundin kunde enkelt bredsida in 2–0 på en hård volley i nättaket.

– Hon är en rejäl tillgång när det kommer till fasta situationer, säger Örebros tränare Stefan Ärnsved.

Därmed är Kif Örebro fortsatt obesegrade (två oavgjorda och en vinst) och Karin Lundin, med sina tre mål, har fått en optimal start efter sin flytt från Kopparbergs Göteborg. Där fick 25-åriga Lundin begränsat med speltid och blev dessutom mållös förra säsongen.

”Hon är välkommen tillbaka”

Förra säsongen var Heather Williams en av Kif Örebros viktigaste spelare.

Williams, som blev lagets främsta målskytt med sina åtta mål, startade samtliga matcher (21) hon fanns med i truppen och blev endast utbytt i en.

Efter en vinter hemma i USA är hon tillbaka i Sverige och damallsvenskan. Men inte i Örebro, som laget hade önskat. I stället valde den offensiva 28-åringen seriekonkurrenten Vittsjö GIK.

– Vittsjö imponerade i fjol och jag gillade hur de spelade, sade amerikanskan om klubbvalet till Norra Skåne.

Nu kanske det spelar mindre roll för Kif Örebro, efter Karin Lundins succéinledning.

– Självklart är det så. Men jag har varit tydlig med att hon (Williams) är välkommen tillbaka, men det är inte kris och katastrof att hon inte kommer tillbaka. Vi har andra duktiga spelare på den positionen, säger tränaren Stefan Ärnsved.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.