Kritisk till laget: ”Totalt energilöst”

Av: Makoto Asahara, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Poängtapp och ”totalt energilösa”.

Då menar Erik Berg att alla lag borde ha gjort som Peking.

– Man ska inte rotera för för mycket. Titta bara på Norrköping.

Djurgården har kunnat rotera under säsongen och har en klart bredare trupp än Helsingborg. Ändå var det tunna Helsingborg, som dessutom har en diger skadelista, som såg starkast ut i slutet av 2–2-matchen på Tele2 Arena.

Skåningarna jagade efter segern och Djurgården hade svårt att få till ett tryck på den allsvenska jumbon mot slutet av matchen.

”En riktigt svag insats”

Efteråt dömde tränare Thomas Lagerlöf ut insatsen.

– Det är totalt energilöst. En riktigt svag insats rakt igenom, säger han och fortsätter:

– Det var väl anständig i början men som helhet är vi riktigt missnöjda med prestationen. Det såg ut att vara tomt i tanken nästan från minut ett och framåt.

Erik Berg skriver under på sin tränares kritik.

– Jag håller med. Det är ett energitapp. Vi går ner oss när vi släpper in mål. Det är inte bra nog. Det är ingen bra känsla att tappa en ledning, särskilt efter en fin första halvlek. Vi ska leda med 3–1, men jag bommar ju ett dunderläge. Det är väldigt tungt nu.

Hyllar Norrköping

Ni har fler spelare än än HIF och har kunnat rotera mer – ändå är det ni som ser tröttast ut i dag. Vad beror det på?

– Men jag tycker faktiskt inte att man ska rotera för mycket. Titta bara på Norrköping som gjort det bra. De har spelat med en likadan elva under lång tid. Det är den kontinuiteten som är viktig i fotboll. Visst, ibland måste man rotera på grund av skador, det har vi också gjort på ett rätt bra sätt, men ändå.

Thern: ”Tränat så in i helvete hårt”

Simon Thern är förstås tillfreds med Norrköpings sätt att ta sig an säsongen.

– Jag hade kunnat spela en halvlek till så för mig är det inga problem. Sen är ju alla kroppar olika. Av den känslan jag har så har vi förberett oss superbra för det här. Vi har både en flow och ett go som skapar energi. Jag känner det personligen att jag har mycket energi.

Tror du ni är bättre förberedda än vad de andra toppkonkurrenterna är?

– Så kan det absolut vara. Jag vet inte vad de andra har gjort men jag vet vad vi har gjort och vi har tränat hårt som in i helvete. Det kan absolut vara så att vi har ett fysiskt försprång och lagt ner tiden som de andra kanske inte gjort.

Laddar Tabell
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE