Messis straff – slapp lång avstängning

Stjärnan kom med korruptionsanklagelser efter Copa America

Av: TT

Publicerad:

Lionel Messi stängs av en landskamp och får böta 1 500 dollar, cirka 14 000 kronor, efter att ha riktat korruptionsanklagelser mot det sydamerikanska fotbollsförbundet Conmebol.

Det var ett långt mildare straff än vad stjärnan hotats med.

Conmebol hade hotat Argentinas lagkapten och storstjärna med två års avstängning från allt landslagsspel efter att bland annat ha sagt att sommarens Copa América var riggad till Brasiliens favör.

Förbundet nöjde sig alltså med att ge stjärnan en bot på motsvarande drygt 14 000 kronor och stänga av honom i nästa tävlingsmatch, vilket antagligen blir Argentinas första kvalmatch till VM 2022.

Efter semifinalen, som Argentina förlorade mot Brasilien, ifrågasatte Messi domarinsatsen och sade bland annat att "jag hoppas att Conmebol gör något åt de här domarna som stör matchen genom att favorisera ett lag".

Lionel Messi vandrar av planen efter att ha blivit utvisad i semifinalen mot Chile i Copa América tidigare i juli.
Foto: Nelson Antoine/AP/TT
Lionel Messi vandrar av planen efter att ha blivit utvisad i semifinalen mot Chile i Copa América tidigare i juli.

Leo Messi vägrade hämta sin medalj

Efter bronsmatchen mot Chile, som Argentina vann med 2–1, kom Messi med fler korruptionsanklagelser och vägrade delta i medaljceremonin och hämta sin bronspeng.

Även ordföranden för det argentinska fotbollsförbundet, Claudio Tapia, straffas för kommentarer om att domarna hjälpt Brasilien. Tapia petas från platsen som en av Conmebols representanter i internationella fotbollsförbundet Fifas exekutivkommitté.

Brasilien vann Copa América efter vinst med 3–1 över Peru i finalen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN