Henke: Granqvist håller alltid landslagsklass

avRobert Laul

Publicerad:
Uppdaterad:

FALKENBERG. Andreas Granqvists vara eller icke vara i landslaget är uppe till debatt.

Enligt Helsingborgs tränare Henrik Larsson är det ingen diskussion.

– Granqvist håller alltid landslagsklass, säger Henke.

Bottenmötet på Falcon Alkoholfri Arena mellan Falkenberg och Helsingborg slutade 1–1. En diskussion efteråt handlade om Andreas Granqvists insats i matchen – och om han fortfarande håller landslagsklass?

Falkenbergs mål gjordes av John Chibuike som snurrade upp just Granqvist, 34, med en skottfint.

– Det var inget enkelt mål, det var ett fantastiskt mål. Jag var tvungen att dribbla och jag är lycklig, säger John Chibuike efteråt.

Det var kaptenen i det svenska landslaget du drog bort?

– Ja, men sådan är fotbollen. På planen bryr du dig inte om vem som är vem. Jag har spelat med många stora spelare i världen.

Är du förvånad att du kunde dra bort kaptenen i det svenska landslaget så?

”Spelat mot de bästa i världen”

– Nej, nej, jag är inte förvånad. Det är fotboll. Jag har spelat mot några av de bästa försvararna i världen. Jag har min teknik och min tro på mig själv. Jag gör det jag behöver göra.

John Chibuike anser att Andreas Granqvist har mer att ge i landslaget.

– Han har haft en väldigt bra professionell karriär. Att han kommer hem och spelar här betyder inte att han är klar. Han är ingen dålig spelare, han är en bra spelare. Jag har sett honom i landslaget och där är han väldigt bra. Han har stor erfarenhet också, säger Chibuike.

Andreas Granqvist avböjde att svara på Sportbladets frågor efter matchen och tränaren Henrik Larsson hade sin uppfattning om målet på presskonferensen.

Henke: Måste rätta dig lite där

– Där måste jag rätta till dig lite för det är inte alltid där det börjar. Visst, Granqvist väljer att kliva, det gör han, men samtidigt kan vi inte gå framåt när vi inte täppt till insidan först och främst. Det har vi som en grundprincip i vårt spelsystem. Sedan tycker jag det är fler än Granqvist som är inblandade i det, sa Henke och berömde Chibuikes prestation.

– Man får väl säga att han gör en härlig skottfint när han drar med sig den med vänstran och är ganska kall när han sätter dit den.

Om ”Granens” situation säger Henke:

– Andreas har haft mycket i övriga organisationen i HIF. Det har vi försökt rätta till nu så det är fullt fokus på fotbollen. Jag tycker att han gör en väldigt gedigen insats här i dag. En bra insats tycker jag faktiskt.

”Håller alltid landslagsklass”

Tycker du han håller landslagsklass fortfarande?

– Granqvist håller alltid landslagsklass, säger Henke Larsson.

Hasse Eklund, Falkenbergs tränare, tycker att ”Granen” tog ett steg framåt i dag.

– Jag tycker han var mycket bättre idag än när jag sett honom tidigare. Det var en jävla bra prestation av Chibuike, och i övrigt var ”Granen” på rätt plats och nickade bort bollar så som man sett honom förut. Sedan ställde vi inte så svåra frågor i andra halvek. Jag tycker att han var mer alert än jag sett honom tidigare, säger Hasse Eklund.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM