”Förutsättningar för att förstärka”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Truppen till Champions League-kvalet har skickats in.

Men Djurgården kan göra förändringar.

– Vi har förutsättningar för att förstärka, säger Difs sportchef Bosse Andersson.

Djurgården har registrerat sin trupp till första kvalomgången till Champions League, fem dagar före avspark mot Ferencváros i ungerska huvudstaden Budapest. Trots det kan Dif, där två ex-djurgårdare har ryktats vara aktuella för återkomst i klubben, få användning av ett eventuellt nyförvärv direkt i Europaspelet.

– Vi har fram till tisdag kväll på oss att lägga till en spelare till, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson till Sportbladet.

Hur rimligt är det med förstärkningar?

– Vi har haft kontakt med Magnus (Eriksson) och Kerim (Mrabti). Och vi har förutsättningar för att förstärka, det är jag inte främmande för. Sedan har vi tränare och spelare för att lyckas i Europa, och mycket glädjande är det många spelare som varit skadade som börjar med full träning igen.

Magnus Eriksson och Kerim Mrabti finns på listan över möjliga.
Foto: Bildbyrån
Magnus Eriksson och Kerim Mrabti finns på listan över möjliga.

– Men tids nog måste vi ta långsiktiga beslut. För det kommer ju också en ny säsong.

I dag kan Sportbladet också avslöja att Kerim Mrabti besökt belgiska Mechelen som ska vara intresserade av hans påskrift. Där spelar redan ex-djurgårdaren Gustav Engvall.

Djurgården möter Örebro i allsvenskan på bortaplan i morgon, lördag. Till den matchtruppen finns åter Edward Chilufya, Nicklas Bärkroth, och Haris Radetinac aktuella efter att ha varit borta med skador.

På måndag reser laget till Ungern, och på onsdag avgörs enkelmötet med Ferencváros i Champions League-kvalets första omgång.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.