Goitom om Lennart Johansson: ”En ikon”

Lennart Johansson begravs i dag.

Nu berättar Henok Goitom om sitt bästa minne med AIK-legendaren. 

– När jag tar bild med honom i Kalmar. Det kändes som att hans buckla hade äntligen kommit hem, säger AIK:s lagkapten. 

Lennart Johansson gick bort i början av juni.

Under onsdagen sker begravningen där den är öppen för allmänheten. AIK:s trupp kommer att vara på plats under ceremoniet med lagkaptenen Henok Goitom i spetsen.

– Det är en stor ikon och hjälte. Han har gjort bra saker – inte bara för AIK – utan för hela landet, säger 34-åringen. 

Tog en bild med Johansson

Goitom berättar om Lennart Johanssons storhet och säger att han hade hört om den svenske fotbollsikonen sen han var liten.

– Det finns andra människor som känner Lennart mycket bättre än vad jag gör. Men vi har sett hans namn i Lilla Sportspelgen till exempel –  och då var man inte insatt. Jag var kanske tio eller elva år gammal – men jag visste vem han var.

På frågan om att försöka plocka sitt bästa minne med den forne Uefa-presidenten säger Goitom att den kalla kvällen i Kalmar då AIK säkrade guldet förra säsongen sticker ut lite extra.

– Vi hade säkrat titeln i den sista omgången. Då tar jag en bild med honom på läktaren, och man såg på honom att han kände att hans buckla hade äntligen kommit hem. Det var skönt att kunna ge honom det innan han gick bort, säger Goitom. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.