Rädslan – nio poäng bakom MFF: ”Det här gör ont”

Torsk mot Peking.

Samma visa mot MFF och skåningarna tornar upp nio poäng över AIK i tabellen.

– Den här matchen gör extra ont. Vi hade egentligen inte haft råd att kryssa mot IFK Norrköping och nu förlorade vi, säger Per Karlsson som kritisk till lagets insats.

Nöjda med insatsen i stort, men extremt besvikna på vissa moment i spelet. Så kan man sammanfatta AIK:arnas känslor efter torsken hemma mot IFK Norrköping. I slutet av den första halvleken blev Sebastian Larsson vansinnig sedan AIK slarvat med bollen och gett nickstarka Peking ett antal fasta situationer.

– Vi hade full kontroll men sedan börjar vi slarva. Det känns onödigt. Vi bjuder in dem i matchen. Vi är det bättre i laget, men vi slarvar och ger bort bollen.

Karlsson: ”Vi har verkligen problem”

IFK Norrköping utnyttjade en hörna och Christoffer Nyman skallade vackert in 1–0 bakom Oscar Linnér just före paus.

I den andra halvleken blev Panajotis Dimitriadis först utvisad och kort därefter skarvade Nyman in ett nästan identiskt nickmål.

Mittbacksgeneralen Per Karlsson var djupt missnöjd över försvarsspelet.

– Vi har haft problem med fasta situationer under säsongen. Det måste vi verkligen analysera och fundera på. Vi är inte starka där, tyvärr.

”Det gör ont”

Även Norling var orolig över bristerna i samband med defensiva fasta.

– Nu får vi sitta och titta på video (på målen) till klockan tio i kväll. Vi måste göra det bättre, helt klart. Samma typ av mål, samma spelare. Det är helt enkelt inte tillräckligt bra, säger tränaren.

På söndag väntar en tidig måstematch för AIK. Malmö FF besöker Friends Arena och en torsk skulle innebära hela nio poäng upp till skåningarna.

– Man kan inte vara rädd och tänka på att det kan bli nio poäng. Men den här matchen gör extra ont. Vi hade egentligen inte haft råd att kryssa mot IFK Norrköping och nu förlorade vi. Det här kan tyvärr betyda mycket. Vi hade behövt vinna matchen för att ha optimala chanser framöver, säger Per Karlsson.

”Vi vill inte hamna nio poäng bakom”

Han fortsätter:

– Det är väldigt tufft i det här läget av säsongen. Poängen är tunga. Så det är otroligt mycket att spela för på söndag.

Han får medhåll av Sebastian Larsson:

– Vi ser det här som en möjlighet att revanschera oss och haka på Malmö. Det är självklart en jätteviktig match. Vi vill inte hamna nio poäng bakom.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.