Herrlandslaget i fotboll

Misstänkte stjärnagenten på fri fot

Åklagaren: ”Är inte proportionerligt”

avMax Persson

Den brottsmisstänkte spelaragenten är släppt på fri fot.

Det skriver Fotbollskanalen.

– Nu har vi en mängd förhör och utredningsmaterial som vi ska se över och sedan går vi vidare, säger åklagaren Lars Lindman till sajten.

Mannen, som under de senaste åren varit en av Sveriges mest framgångsrika agenter och rådgivare vid flera stora spelartransfers, har suttit häktad sedan 24 maj misstänkt för flera fall av grovt skattebrott, näringspenningtvätt och grovt bokföringsbrott.

Brotten ska ha inträffat från januari 2015 till september 2018.

– Risken är han kan förstöra eller påverka utredningen om han är försatt på fri fot. Vi håller på och hör ett antal personer och det är därför kollisionsfaran föreligger, sa Lars Lindman till Sportbladet för en vecka sedan, när beslutet att omhäkta den svenske agenten togs.

Släppt från häktet

Nu är mannen släppt på fri fot, rapporterar Fotbollskanalen.

Detta efter att en svensk A-landslagsspelare lämnat en förklaring till varför spelaren hade fört över fem miljoner kronor till den brottsmisstänkte agenten.

– Jag har hävt häktningen och skälet är att vi har hört de vi har velat höra och andra har vi haft svårt att få tag i. Då är det inte proportionerligt att han sitter och väntar. Nu har vi en mängd förhör och utredningsmaterial som vi ska se över och sedan går vi vidare, säger Lars Lindman till sajten och berättar att bevismaterialen kan påverkas nu när mannen är släppt:

”Svårt att sia om”

– Den risken finns så att säga alltid, men nu har vi har polisförhör med de personer vi tyckt vara intressanta att få tag i. Vi har en mängd förhör och det är klart att folk kan ändra sig i samband med en rättegång, men vi har hållit förhör och säkrat bevis i den delen. Sedan finns det alltid en risk att det kan påverkas.

Det är i nuläget oklart för när ett eventuellt åtal mot agenten kan väckas.

– Nu är det svårt att sia om. Det finns ingen särskild tid efterson han inte är frihetsberövad, fortsätter Lindman.

ARTIKELN HANDLAR OM