Podcast

God Ton har lämnat WO till skrikaren

Nytt avsnitt av Bank & Frändéns podd

Av: 

Sportbladet.se

FOTBOLL

En wag som heter Wanda har landat i Paris, medan den goda tonen tycks ha lämnat också fotbollsdebatten.
Fotbollen ger – Cantona! – och tar – Kappelin :( – och här är veckans Football Radical för att sprida tröst, upplysning och argentinska verb till allmänheten.

Högt ärad Tant Kappan har övergett de rosa sidorna och Johanna och Simon sörjer en ljuvlig penna och en fantastisk kollega som de fick på köpet. Att livet på Capri har den effekten på Sveriges mesta italienska har de däremot all förståelse för.
Vad har hänt sedan sist då, frågar sig duon och ja, vad har inte hänt?

Ett transferfönster har slagit igen för gott, en italiensk-argentinsk bomb har slagit ner i Paris och Moskva har tilldelats en Oskar.
PSG:s supportrar har fått kvart i tre-ragget Mauro Icardi –och kanske ännu mer Wanda Nara – i värvningspresent. Argentina har fått ett nytt verb av dem båda (och av Maxi Lopez då, gracias Maxi!).

Duon.
Duon.

När allt annat känns lite likriktat den internationella toppfotbollen gläds Johanna åt att klubbarna håller på att nå nya oanade höjder på sociala medier. Här finns plötsligt humorn, spetsigheten och den renodlade konsten! Vad hände och hur länge vågar vi hoppas på att det håller i sig?
Sociala medier är ju annars en plats där God Ton för längesedan lämnat WO till den som skriker högst. Det eventuella moraliska förfallet är för andra att beklaga sig över, Simon spanar i stället kring hur Hanif Bali-retoriken börjat sprida sig till fotbollens före detta doldiskollektiv: spelaragenterna. I takt med att spelarna blir allt mer skyddade av klubbarna och förutsägbara i sina utsagor har agenterna klivit in i de mediala handlingarna ordentligt. Förbundskapten Janne Andersson är senast i raden att bli hasanerad, ett öde han delar med flera andra fotbollsledare. Är det bra? Är det kaos? Är det Mino Raiolas fel?
Football Radical hade ju inte varit en podd om den inte landat några minuter i Eric Cantonas förbryllande tal på fotbollsgalan i Monaco förra veckan. Fotbollsvärlden la pannan i djupa veck och undrade vad det var som pågick. Johanna gör en närläsning av Cantonas tredelade mästerverk och konstaterar att han alltjämt är en king (alternativt: köng, alltså).
Dessutom: DDR.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Champions League i höst – skaffa ditt CMore-konto här

C More

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Podcast

Mino Raiola

Janne Andersson

Eric Cantona

Hanif Bali

Mauro Icardi