Allsvenskan i fotboll

AVSLÖJAR: Bulgariska storlaget jagar Jake Larsson

Av: 

Michael Wagner

FOTBOLL

Han har jagats av klubbar i Serie A.

Men nu kan Örebro SK:s och U21-landslagets Jake Larsson vara nära en något mer överraskande flytt.

Bulgariska storlaget Ludogorets är mycket intresserat av 21-åringen. 

Under 2019 fick yttermittfältaren/anfallaren Jake Larsson sitt stora genombrott i svensk fotboll.

Via åtta mål och två assist i 27 matcher i allsvenskan för ÖSK lockade han till sig intresse från utländska proffsklubbar.

Intresset minskade inte av att Larsson debuterade i U21-landslaget där han hittills svarat för två mål i sex landskamper.

Inter och Brescia intresserade

Sportbladet skrev i somras om hur storlaget Inter hade talangen på sin radar. I det nuvarande transferfönstret har det uppgivits att Jake Larsson, som har kontrakt med Örebro SK i ytterligare två år, varit nära en övergång till Brescia i Serie A.

Men Brescia värvade nyligen i stället Simon Skrabb från IFK Norrköping.

Enligt välinformerade uppgifter från Bulgarien som Sportbladet tagit del av är det nu Ludogorets, mästare åtta år i följd, som är mycket intresserade av Larsson.

Klubben ska han anmält sitt intresse för svensken till Örebro SK.

Ludogorets som möter Inter i 16-delsfinalen av Europa League senare i februari fick nyligen en ny tränare i tjecken Pavel Vrba som förklarade om lagets nyförvärvsbehov:

– Alla lag vill få in nya spelare för att bli mer konkurrenskraftiga. Just nu letar vi efter en defensiv och en offensiv spelare, sa Vrba.

Multimiljardär äger Ludogorets

Simon Åström, Örebro SK:s VD säger till Sportbladet:

– Vi kommenterar inte enstaka intressenter eller bud. Det har varit många klubbar som följt och visat intresse för Jake under året och när vi går in i sista veckan av januari kommer det naturligtvis vara mycket som händer och med det mycket spekulationer. Om det sen leder till en övergång eller inte får vi se.

– Vi är beredda att sälja till rätt bud, men har inte heller någon brådska, blir han kvar kommer han fortsätta utvecklas i vår miljö och vara en viktig spelare för oss, säger Åström.

Ludogorets, känt för att ha en örn i klubbmärket och örnen Fortuna som flyger över planen före matcherna, har förutom att ha dominerat bulgarisk klubbfotboll även nått två Champions League-gruppspel och fyra Europa League-slutspel under de sju senaste åren.

Klubbens ägare, Kiril Domuschiev, har gjort sig en stor rikedom i huvudsak inom läkemedelsindustrin och rankas som Bulgariens fjärde mest välbärgade med en förmögenhet på tio miljarder kronor.

ANNONS

Se alla matcher från Champions League, La Liga och Serie A på C More!

Extern länk från C More

Gå till paketen

Publisert:

LÄS VIDARE

”När han sa ja offrade vi allt”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Örebro SK

Axel Kjäll

Europa League

Simon Skrabb

Serie A

Inter Milan