”Hoppas din son får corona”

Av: Jonatan Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:

Watfords lagkapten Troy Deeney, 31, vägrade återgå till träning när Watford samlades efter uppehållet.

Nu har han fått utstå hat –riktat mot sin fem månader gamla son.

Watford befann sig i en eldig streckstrid för att slippa nedflyttning från Premier League när världen plötsligt stannade upp på grund av Coronaviruset.

När restriktionerna lättades i Storbritannien förra veckan – och lagen tilläts återgå till träning i mindre grupper – valde lagkaptenen Troy Deeney att stanna kvar hemma.

– Min son är fem månader gammal och har haft andningssvårigheter. Jag vill inte komma hem och utsätta honom för ytterligare fara, sa Deeney den gången.

Foto: Leila Coker / TT NYHETSBYRÅN

I en intervju med CNN säger stjärnan att beslutet aldrig var långsiktigt – och att han kanske är tillbaka i träning med laget redan inom en vecka.

Ändå ledde hans förra besked till en hatstorm. Vissa har helt enkelt uppmanat honom att ”gå till jobbet” – medan andra tagit det ett steg längre.

– Folk skrev att ”jag hoppas din son får corona. Där blir det svårt för mig: om man svarar på en sån grej tänker folk att ”nu har vi honom”, och de bara fortsätter, säger Deeney.

Watford som klubb har tidigare fått utstå kritik för att man ska ha verkat mot en återstart av ligan – då klubben skulle vilja se säsongen ogiltigförklarad.

Även Deeneys träningsvägran sattes av många i den kontexten – som ett sätt att motsätta sig en återstart. Men han känner att opinionen och kritiken mot honom stannat upp i takt med att även stjärnor i toppklubbarna (likt Sergio Aguero och N’Golo Kante) vädrat sin oro.

– Jag tycker att det bara visar på att vi spelare har mycket att säga till om ifall vi bara står enade, säger Deeney till CNN.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN