Janne Andersson har förlängt kontraktet

Janne Andersson blir kvar som förbundskapten ett tag till framöver.

Han har skrivit på ett nytt avtal som sträcker sig över EM 2024, meddelar Svenska fotbollförbundet.

– För mig är det världens finaste jobb, säger Andersson till Sportbladet.

Svenska fotbollslandslagets förbundskapten Janne Andersson har nu för andra gången på två år förlängt sitt kontrakt. Först till 2022, och nu till EM 2024 i Tyskland.

Janne Andersson.
Janne Andersson.

”Inga tvivel”

– Jag trivs väldigt bra med jobbet, jag har väldigt bra kollegor och medarbetare och ser fram emot roliga utmaningar, säger Janne Andersson till Sportbladet.

Lätt beslut, låter det som.

– Det var inga större funderingar. Jag och Håkan (Sjöstrand, Svenska fotbollförbundets generalsekreterare) har avstämningssamtal ibland och då kom frågan upp. Jag gillar långsiktigheten, men jag försöker att leva i nuet.

Tiden mellan frågan och påskriften diskuterade Andersson förlängningen med sina närmsta kollegor.

– Jag vill ha med mig dem i framtiden, jag hoppas att det går att lösa men det ligger inte på mitt bord.

Har du ställt några krav på förbundet?

– Jag är inte mycket för krav. Jag har ju fört mitt resonemang, men jag kan ju inte göra något om Peter (Wettergren, assisterande tränare) kräver 100 miljoner. Jag styr inte den processen, men jag hoppas verkligen att vi kan fortsätta jobba tillsammans efter 2022.

– Jag vill ha med det här gänget, vi har fantastisk gruppdynamik men nu är det bara jag som är klar.

Vill ha långsiktighet

Janne Andersson har sedan han tillträdde 2016 tagit Sverige till kvartsfinal på VM 2018, vunnit gruppen i Nations League och säkrat en plats i EM som blivit uppskjutet till 2021.

– De framgångar och resultat som Janne och hans stab har uppnått talar för sig själv. Janne har också ett ledarskap som passar bra in oss hos på SvFF. Vi strävar alltid efter kontinuitet och tror att den långsiktighet och stabilitet vi nu får kommer vara bra för vår landslagsverksamhet säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska fotbollförbundet.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.