La Liga

Fansens gigantiska stöd till Alexander Isak

30 000 väntas till aktionen mot rasism efter attacken på Alexander Isak: ”Vill skapa ett mer respektfullt samhälle”

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Lagkamraterna i svenska landslaget ställde sig omedelbart bakom Alexander Isak efter den rasistiska attacken i EM-kvalet.

Nu ansluter också 30 000 Real Sociedad-fans upp bakom 20-åringen.

På lördag ska supportrarna veckla ut en enorm banderoll med ett budskap mot rasism.

I slutskedet av EM-kvalmatchen mellan Rumänien och Sverige skrek hemmaklacken apljud och rasistiska glåpord mot svenske inhopparen Alexander Isak. Domaren övervägde att bryta matchen och efter slutsignalen slöt lagkamraterna upp bakom 20-åringen.

– Det är tufft för honom att få utstå det där. Man blir irriterad och arg, man förstår inte att det kan finnas människor som gör sådant där. Direkt vill man visa sitt stöd och det var jag försökte göra. Visa för ”Alex” att jag fanns där för honom och att jag står bakom honom till hundra procent, sa lagkamraten Victor Nilsson Lindelöf.

Jättelik banderoll

Nu agerar också Isaks klubblag Real Sociedad i en stor manifestation mot rasism.

Klubben bekräftar på sin hemsida att ett stort tifo förberetts till lördagens hemmamatch mot Eibar. Först var tanken att veckla ut banderollen, som mäter 20x30 meter, under matchminut 19 (Isaks tröjnummer) men nu är planen istället att ställningstagandet ska göras innan avspark.

”Skapa mer respektfullt samhälle”

Enligt El Mundo Deportitvo har Isak fått se tifo-arrangemanget på förhand och gett sitt godkännande till att det genomförs.

”Med anledning av det som hände vår spelare Alexander Isak för två veckor sedan i Rumänien och med den bestämda viljan att skapa ett hälsosammare och mer respektfullt samhälle som speglar värderingarna av vår tid så kommer ett tifo mot rasism skapas innan matchen mot SD Eibar på lördag”, skriver Real Sociedad på sin hemsida.

Omkring 30 000 åskådare väntas till matchen.

ANNONS

Se alla matcher från Serie A och La Liga på C More. Beställ här!

Extern länk från C More

Beställ här

Publisert:

LÄS VIDARE

Lördag 22 feb kl 18.30: Se Real Sociedad–Valencia live här

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

La Liga

Alexander Isak

Real Sociedad