Vd:n fick sparken av AIK

Foto: KENTA J NSSON / BILDBYR N
FOTBOLL

AIK Fotboll och Mikael Ahlerup ”har gått skilda vägar”.

Enligt uppgifter till Fotbollskanalen fick den numera förre vd:n sparken.

Detta påstående bekräftas även av källor till Sportbladet.

Redan i april meddelade AIK Fotboll att vd-tjänsten inom bolaget skulle slopas. I stället ville man ha en klubbdirektör för både AIK Fotboll AB samt den ideella fotbollsföreningen AIK FF.

”Klubbdirektören kommer att ha en sammanhållande och samordnande roll inom AIK Fotboll och kan liknas vid en koncernchefsroll. Klubbdirektören kommer att rekryteras utifrån och alltså inte rekryteras från varken bolaget eller föreningen”, kommunicerade klubben.

Lämnar med omedelbar verkan

Beslutet innebar att vd:n Mikael Ahlerup kunde få lämna sitt uppdrag. Men när detta i så fall skulle ske kunde ordförande Per Bystedt inte svara på.

Under fredagen kom slutligen beskedet: på sin hemsida meddelade AIK att Ahlerup lämnar bolaget med omedelbar verkan.

– Vi tackar Mikael för hans arbete och stora engagemang och önskar honom all lycka i framtiden, sa AIK:s ordförande Per Bystedt.

Ahlerup själv sa följande:

– Det är med jätteblandade känslor som jag lämnar AIK Fotboll. Självklart kommer jag att sakna mina fantastiska kollegor oerhört och känner mig stolt över det som jag har åstadkommit och detta är en bra tidpunkt för att ta nästa steg.

Men att båda parter var överens om att gå skilda vägar stämmer inte. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen fick Ahlerup sparken av styrelsen.

Detta påstående bekräftas även av Sportbladets källor. Ahlerup försvinner från posten med omedelbar verkan och ersätts tillfälligt av AIK:s ekonomichef Håkan Strandlund.

ARTIKELN HANDLAR OM